De trage vervelling van PVDA

 Leestijd: 8 minuten

19

Er was de succesvolle doortocht van Raoul Hedebouw in De Slimste Mens. Er is het nieuw boek Graailand van Peter Mertens. Er waren peilingen die PVDA-PTB in Wallonië het vooruitzicht geven op 14,6 procent van de stemmen. Maar bovenal was er een oproep van Antwerps sp.a-kopstuk Tom Meeuws om in Antwerpen, samen met Groen en PVDA, aan een progressieve burgerbeweging te bouwen met het oog op de verkiezingen van 2018.

Voor N-VA-voorzitter Bart De Wever volstond het om, op de valreep van het nieuwe jaar, PVDA weg te zetten als “het restafval van de 20e eeuw”. De Antwerpse burgemeester zette zo een voorlopig orgelpunt achter een demoniseringscampagne tegen de radicaal linkse partij die al een tijdje loopt.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden