Apache TV: nu live debat Mark Elchardus en Stephen Bouquin

 Leestijd: 2 minuten2

Op maandag 30 mei organiseert Apache een debat tussen Mark Elchardus en Stephen Bouquin naar aanleiding van verschillende gastbijdragen die de sociologen publiceerden op onze site over de vluchtelingenproblematiek, de islam en discriminatie. Karl van den Broeck, hoofdredacteur van Apache, modereert.

Het debat focust op de slagkracht van links in deze roerige tijden. Heeft links antwoorden op de crisissen van vandaag en hoeveel zijn de klassieke antwoorden nog waard? Hoe ver kan links gaan in het indammen van de vluchtelingenstroom zonder zijn eigen kernwaarden te verloochenen? En hoe ver kan de linkerzijde meestappen in het verhaal van Merkel zonder de fundamenten van de welvaartsstaat te ondermijnen?

Het debat start om 20u en is gratis. Iedereen is welkom in BOZAR, Ravensteinstraat 23 te Brussel. Stuur wel even een mailtje naar Liesbeth@apache.be, zodat we weten hoeveel mensen we ongeveer kunnen verwachten.

Het debat wordt opgenomen in het kader van Apache TV en is vanaf 20u via live streaming te volgen via Facebook en YouTube.

i.s.m. BOZAR AGORA

 

Vlaamse Overheid

Dit artikel kwam tot stand met steun van de Vlaamse overheid.

Auteur: Redactie Apache

Apache is gegroeid uit de blog De Werktitel, de eerste Vlaamse professionele blog geschreven door professionele journalisten. De Werktitel zag op 14 oktober 2009 het levenslicht, Apache nam op 24 februari 2010 zijn plaats in. Maar het werk startte al in het voorjaar van 2009. Toen staken enkele Vlaamse journalisten de koppen bij elkaar en beslisten zich in een avontuur te storten. Omdat degelijke, ongebonden journalistiek nodig is.

Word nu lid van Apache en geniet van deze voordelen:

  • Toegang tot alle ruim 4.000 artikels
  • Deel de artikels gratis met je vrienden
  • Toegang tot alle dossiers en het volledige archief
  • Treed in discussie met journalisten en andere lezers
  • Korting op events en andere journalistieke producten, zoals e-books