Apache TV: nu live debat Mark Elchardus en Stephen Bouquin

 Leestijd: 1 minuut2

Op maandag 30 mei organiseert Apache een debat tussen Mark Elchardus en Stephen Bouquin naar aanleiding van verschillende gastbijdragen die de sociologen publiceerden op onze site over de vluchtelingenproblematiek, de islam en discriminatie. Karl van den Broeck, hoofdredacteur van Apache, modereert.

Het debat focust op de slagkracht van links in deze roerige tijden. Heeft links antwoorden op de crisissen van vandaag en hoeveel zijn de klassieke antwoorden nog waard? Hoe ver kan links gaan in het indammen van de vluchtelingenstroom zonder zijn eigen kernwaarden te verloochenen? En hoe ver kan de linkerzijde meestappen in het verhaal van Merkel zonder de fundamenten van de welvaartsstaat te ondermijnen?

Het debat start om 20u en is gratis. Iedereen is welkom in BOZAR, Ravensteinstraat 23 te Brussel. Stuur wel even een mailtje naar Liesbeth@apache.be, zodat we weten hoeveel mensen we ongeveer kunnen verwachten.

Het debat wordt opgenomen in het kader van Apache TV en is vanaf 20u via live streaming te volgen via Facebook en YouTube.

i.s.m. BOZAR AGORA

 

Vlaamse Overheid

Dit artikel kwam tot stand met steun van de Vlaamse overheid.

Auteur: Redactie Apache

Apache is gegroeid uit De Werktitel, de eerste Vlaamse blog geschreven door professionele journalisten. De Werktitel zag op 14 oktober 2009 het levenslicht, Apache nam op 24 februari 2010 zijn plaats in. Maar het werk startte al in het voorjaar van 2009, toen een aantal journalisten de koppen bij elkaar staken en beslisten om zich in een avontuur te storten. Omdat degelijke, ongebonden journalistiek nodig is.

Auteur: Liesbeth Van Houdt

Licentiaat communicatiewetenschappen. Werkte in de culturele sector als coördinator communicatie voor o.a. Zomer van Antwerpen en schreef freelance voor Sanoma. Was in 2016 en 2017 redactiecoördinator van Apache.

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid