De nageboorte van Vlaams Belang

 Leestijd: 5 minuten

1

Eén peiling volstaat in Vlaanderen om de wedergeboorte van het Vlaams Belang aan te kondigen. Maar de oude tegenstellingen blijven de partij intern verdelen. ‘De echt relevante vraag is waarom we in dit tijdsgewricht niet veel beter scoren. Het antwoord? Filip Dewinter.’

Een peiling vorige week dicht het Vlaams Belang opnieuw 13,9 procent van de stemmen in Vlaanderen toe. Dat is 8,1 procent meer dan de score die de partij behaalde op 25 mei 2014. De Vlaamse kranten zagen er prompt de terugkeer in van een partij die vijf jaar geleden compleet implodeerde. Voor De Morgen volstond de steekproef zelfs om het jarenlang gekoesterde cordon mediatique -‘geen interviews met leiders van het VB’- op te blazen en een groot weekendinterview met Filip Dewinter af te drukken: ‘Filip Dewinter over de terugkeer van de harde lijn’.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden