Apache TV: live debat Mark Elchardus en Stephen Bouquin

 Leestijd: 1 minuut0

Stephen Bouquin schreef de gastbijdrage Een flinkse ontsporing naar aanleiding van een artikel in Samenleving en politiek waarin socioloog Mark Elchardus het opneemt voor John Crombez en het plan Samsom. Bouquin verweet Elchardus de islam, vluchtelingen en criminaliteit in één adem te noemen. Mark Elchardus schreef daarop een vlammende repliek met Antwoord op ‘Een flinkse ontsporing’ waarin hij Bouquin verdraaiingen, onjuistheden en verdachtmakingen verweet. In zijn artikel stelde hij drie vragen, waarop Bouquin een reactie formuleerde. Daarop reageerde Elchardus opnieuw.

Naar aanleiding van deze artikels op Apache, dringt een ontmoeting tussen beide sociologen zich op. Daarom organiseert Apache op maandag 30 mei een opname van Apache TV waarbij Stephen Bouquin en Mark Elchardus het debat omtrent deze kwestie verder aangaan. Karl van den Broeck, hoofdredacteur van Apache, modereert.

Het debat vindt plaats op maandagavond 30 mei om 20u in BOZAR, Ravensteinstraat 23 te Brussel. Het debat is gratis, iedereen is welkom om de opnames van Apache TV bij te wonen! Stuur wel even een mailtje naar liesbeth@apache.be, zodat we weten hoeveel gasten we kunnen verwachten.

i.s.m. BOZAR AGORA

Auteur: Redactie Apache

Apache is gegroeid uit De Werktitel, de eerste Vlaamse blog geschreven door professionele journalisten. De Werktitel zag op 14 oktober 2009 het levenslicht, Apache nam op 24 februari 2010 zijn plaats in. Maar het werk startte al in het voorjaar van 2009, toen een aantal journalisten de koppen bij elkaar staken en beslisten om zich in een avontuur te storten. Omdat degelijke, ongebonden journalistiek nodig is.

Auteur: Liesbeth Van Houdt

Licentiaat communicatiewetenschappen. Werkte in de culturele sector als coördinator communicatie voor o.a. Zomer van Antwerpen en schreef freelance voor Sanoma. Was in 2016 en 2017 redactiecoördinator van Apache.

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid