Apache stelt voor: film- & debatavond ‘The Big Short’

 Leestijd: 1 minuut0

Apache vertoont op dinsdag 24 mei de film The Big Short in samenwerking met de Antwerpse stadsbioscoop Cartoon’s. De film werd dit jaar genomineerd voor vijf Oscars en sleepte het beeldje voor beste scenario in de wacht. Voor de vertoning van de film gaan Dirk Coeckelbergh (CEO NewB) en Jean-Marie Dedecker (voorzitter LDD) met elkaar in debat over de oorzaken en gevolgen van de financiële crisis.

Film

The Big Short is gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Lewis en vertelt over de financiële crisis in de Verenigde Staten in de periode 2007-2012. Als gevolg van de stagnerende huizenmarkt en de uiteengespatte kredietenzeepbel stortte toen de hele wereldeconomie in. De film toont de crisis door de ogen van vier buitenstaanders, die zien wat de banken, de media en de overheid niet zien.

The Big Short, Adam McKay, 2015, 130min. met o.a. Christian Bale & Ryan Gosling.

Debat

Een uur voor de start van de filmvertoning is er een debat tussen Dirk Coeckelbergh (CEO NewB) en Jean-Marie Dedecker (Voorzitter LDD). Zij zullen spreken over de oorzaken en de gevolgen van deze wereldwijde financiële crisis. Karl Van den Broeck (hoofdredacteur Apache) is de moderator van dienst. Het is de eerste film- en debatavond van Apache die kadert in een samenwerking met Cartoon’s. Vanaf nu zal er regelmatig een soortgelijk evenement plaatsvinden.

Info & tickets

Dinsdag 24/05
18u45: ontvangst
19u00: debat in Zaal 1
19u45: Start vertoning The Big Short

Tickets voor het debat en de film kosten 6 euro voor abonnees en 9 euro voor niet-abonnees. Je kan maximum 4 tickets per persoon bestellen. Na het invullen van het formulier krijg je een mail met betaalinformatie. Zodra we jouw betaling hebben geregistreerd, zal je naam op de gastenlijst geplaatst worden.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Cinemazaal Cartoon’s, Kaasstraat 4, 2000 Antwerpen

Vlaamse Overheid

Dit artikel kwam tot stand met steun van de Vlaamse overheid.

Auteur: Redactie Apache

Apache is gegroeid uit De Werktitel, de eerste Vlaamse blog geschreven door professionele journalisten. De Werktitel zag op 14 oktober 2009 het levenslicht, Apache nam op 24 februari 2010 zijn plaats in. Maar het werk startte al in het voorjaar van 2009, toen een aantal journalisten de koppen bij elkaar staken en beslisten om zich in een avontuur te storten. Omdat degelijke, ongebonden journalistiek nodig is.

Auteur: Liesbeth Van Houdt

Licentiaat communicatiewetenschappen. Werkte in de culturele sector als coördinator communicatie voor o.a. Zomer van Antwerpen en schreef freelance voor Sanoma. Was in 2016 en 2017 redactiecoördinator van Apache.

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid