Terroristen zijn alweer bloedverwante gangsters

0

Twee van de daders van de aanslagen in Brussel waren broers en veroordeelde criminelen. De broers El Bakraoui bevestigen daarmee een steeds weerkerend patroon van bloedverwantschap en een verleden van banditisme binnen het lijstje van terroristen die de afgelopen 4 jaar in België en Frankrijk aanslagen pleegden. In een aantal gevallen werden die daders ook een tijdlang actief gevolgd door de veiligheidsdiensten.

Mohammed Merah, die in maart 2012 drie kinderen en drie militairen doodschoot in Toulouse en Montauban was verscheidene malen veroordeeld voor gewapende overval. Uit documenten van 2006 van de Franse inlichtingendiensten blijkt dat hij in de gaten werd gehouden als lid van een salafistische beweging in Toulouse die jongeren aanspoorde om in Afghanistan te gaan vechten. Hij werd erin omschreven als een mogelijke radicale jihadist. Hij werd sinds 2009 samen met zijn broer Abdelkader scherp in het oog gehouden nadat ze naar Egypte waren gereisd. In 2011 werd de surveillance op de twee broers opgeheven.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden