Koro 14 maart '16

14 maart 2016 Bert Verhoye
BERT
BERT

De stapel papier bevatte naar verluidt allemaal plannen om het gat in de begroting te dichten * Ik ken een zeer probaat middel voor de burgemeester om zijn gat in de begroting te dichten: rijstwater drinken * En gisteren zat hij, of liever stond hij, in De Zevende Dag voor een debat, dat hij als vanouds beschouwde als een monoloog met hinderlijke onderbrekingen van iemand die zijn partij niet genegen is en van een moderator * "Men wil de N-VA van alles de schuld geven" was een van zijn betere quotes * Naast "Als men bij de onderhandelingen morgen zegt; N-VA, doe maar, dan lossen we de begroting op". Voor dat soort grapjes kochten mijn ouders vroeger de in Vlaanderen wereldbekende scheurkalender De Druivelaar van drukkerij Strobbe * Als de coalitiepartners zeggen "doe maar", dan geeft Van Overtveldt zichzelf drieduizend euro opslag * Fractievoorzitter De Roover zei het nog "Die drie miljard zijn naar de mensen gegaan" * Een week lang zwijgen, nadenken, om de twee uur je mond spoelen met azijn van 'de blauwe hand/la main bleue', het doet wat met een mens. Plots had burgemeester Augustus de helderste inzichten. Hij is tegen de Turken maar toch ook een beetje ervoor, hij heeft altijd alles al gezegd maar niemand geloofde hem, hij is niet tegen de Conventie van Genève maar hij trekt er zich niets van aan, hij mag onzin uitkramen want de kiezer heeft altijd gelijk en het gat in de begroting is de schuld van de sossen, want had hij zich niet zo hard moeten bezighouden met de sossen dan had hij beter op de begroting kunnen letten * Ik hoop dat ik in de dagen die me resten ooit nog eens een TV-debat mag meemaken tussen burgemeester Augustus en Raoul Hedebouw. Maar als de VTM of de VRT op zo'n idee komt, zal de burgemeester vermoedelijk weer juist in een periode zitten van zwijgen, nadenken en om de twee uur een soeplepel azijn van 'de blauwe hand/la main bleue * KORO, het kroniekje dat de debatcultuur hoog in het vaandel voert! *

LEES OOK
Bert Verhoye / 17-07-2019

Koro 17 juli '19

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 12-06-2019

Koro 12 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 07-06-2019

Koro 7 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld wordt geconfronteerd met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye