Koro 5 feb '16

Bert Verhoye
BERT
BERT

Deze week was weer de Week van de Taal. Op Knack.be las ik "De Brusselse tunnels zijn het topje van de ijsberg" * Doet me denken aan een bejaarde collega destijds op de redactie van De Nieuwe Gazet. Willy H. Ergo schreef uitsluitend over de Antwerpse dierentuin en over de tram en hij sleet zijn dagen niet in ledigheid. Elke editie een pagina of twee. Toen de Zoo eens een nieuw aquarium had gebouwd, meldde Willy H. "In het aquarium zitten vissen van diverse pluimage" * Nog in de Week van de Taal: IS spreekt nu ook Antwerps. Als dat geen bron van ideeën is voor het Echt Antwaarps Theater. "Het kalifaat koemt oep straat" * "Onzen Aloïs is baai ISIS" * "Den Jack is noar Irak" * En wat zou de Week van de Taal zijn zonder West-Vlamingen? Volgens Wouter Beke bedoelde de West-Vlaamse gouverneur niet wat hij zei. Als De Caluwé oproept om vluchtelingen geen eten meer te geven, wil hij eigenlijk zeggen dat wij de vluchtelingen wél eten moeten geven. A ba joak. A ba nink. Waar zit het verschil? * Eigenlijk moet De Caluwé ondertiteld worden, gelijk Bevergem * In 2016 is het honderd jaar geleden dat met Café Voltaire in Zürich de Dada-beweging ontstond en als een pletwals over het kunstwereldje denderde. België herdenkt dit o.m. met de manier waarop het vluchtelingenprobleem wordt aangepakt. Vakantiecentra die te lang vluchtelingen herbergen verliezen hun subsidie. Neen, vakantiecentra die te lang vluchtelingen herbergen verliezen hun subsidie niet. Vluchtelingen mag je geen eten geven, maar een boterham is geen eten * Dada is overigens een internationale beweging. Dat de grootste vredesprijs gefinancierd wordt uit de erfenis van een wapenhandelaar is in se al satirisch, maar dat de felste Amerikaanse voorstander van "iedereen zijn geweer" voor die prijs genomineerd is, scherpt enkel maar de cabareteske toon aan * Niets moet een sukkelaar van een schrijver vandaag nog zelf bedenken * In ons Belgisch wetboek staat nog altijd een wet uit 1939, waarbij honden door het leger kunnen opgevorderd worden om militaire voertuigen te trekken * "Dat is geen prettig bericht voor mij", zegt Belle, mijn trouwe St. Bernard, die zichzelf al uit haar luie sofa ziet komen om een kanon uit de modder te sleuren * KORO, het rubriekje dat vaak heel hard moet lachen als het de woorden Law and Order hoort *

KORO (Chinees zelfstandig naamwoord. De hysterische overtuiging dat je penis steeds kleiner wordt).

LEES OOK
Bert Verhoye / 17-07-2019

Koro 17 juli '19

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 12-06-2019

Koro 12 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 07-06-2019

Koro 7 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld wordt geconfronteerd met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye