Apache.be breidt uit

Redactie Apache
(Foto: Internet Archive Book Images)
(Foto: Internet Archive Book Images)
(Foto: Internet Archive Book Images)
(Foto: Internet Archive Book Images)

De investering en het aantrekken van nieuwe medewerkers passen in het streven van Apache.be om uit te groeien tot een duurzame, invloedrijke en zelfbedruipende lezerscoöperatie. Die erkende coöperatieve vennootschap fungeert als journalistiek slot op de deur: ze garandeert dat journalistiek op de eerste plaats komt, niet het streven naar winst.

De nieuwe medewerkers zullen het bestaande aanbod verruimen en verdiepen en het online verdienmodel dat in de ons omringende landen zijn deugdelijkheid heeft bewezen, verder vorm geven.

Het businessplan van Apache.be voorziet in een voorfinanciering van 300.000 euro. Na drie jaar draaien we break-even. Hefboom levert de helft van het benodigde bedrag. Ook van de resterende 150.000 euro kreeg Apache.be intussen quasi de helft toegezegd. Voldoende om de groeiplannen in de loop van het najaar ten uitvoer te brengen.

Sociaal investeringsfonds Hefboom financiert mee uitbreidingsplannen

Hoofdredacteur Karl van den Broeck: “Ik ben erg blij dat we een belangrijke stap voorwaarts kunnen zetten. Ons verschralend medialandschap heeft nood aan pluriformiteit en aan autonome professionele (onderzoeks)journalistiek. Wij zijn erg opgetogen dat een belangrijke investeringsmaatschappij als Hefboom vertrouwen heeft in onze toekomst en investeert in onze lezerscoöperatie."

Rudi Ceunen (Kredietconsulent Hefboom): "We geloven in de noodzaak en de haalbaarheid van het coöperatief model waarmee Apache.be onafhankelijke en kwaliteitsvolle (onderzoeks)journalistiek een noodzakelijke plaats in het medialandschap wil geven."

Meer informatie

LEES OOK
Redactie Apache / 13-04-2021

Franse nieuwssite Mediapart blijft journalistieke bakens verzetten

Mediapart zette de voorbije jaren kwaliteits- en onderzoeksjournalistiek opnieuw op de kaart. Leden van Apache zullen vanaf nu geregeld (vertaalde) bijdragen van Mediapart kunnen…
plenel
Jan Walraven / 26-03-2021

Europese organisaties vragen actie tegen juridische intimidatie van kritische stemmen

Meer dan honderd organisaties roepen de Raad van Europa op om op te treden tegen de groeiende dreiging van rechtszaken tegen kritische berichtgeving en opinies.
Press-freedom
Tom Cochez / 21-12-2020

Openbaar ministerie vraagt vrijspraak voor Fornuisfilmpje

Het openbaar ministerie vraagt de vrijspraak van hoofdredacteur Karl van den Broeck en journalist Stef Arends naar aanleiding van de klacht die lobbyist Erik Van der Paal indiende…
Screen Shot 2017-11-17 at 16.30.15