Apache.be breidt uit

3 september 2015 Redactie Apache
(Foto: Internet Archive Book Images)
(Foto: Internet Archive Book Images)
(Foto: Internet Archive Book Images)
(Foto: Internet Archive Book Images)

De investering en het aantrekken van nieuwe medewerkers passen in het streven van Apache.be om uit te groeien tot een duurzame, invloedrijke en zelfbedruipende lezerscoöperatie. Die erkende coöperatieve vennootschap fungeert als journalistiek slot op de deur: ze garandeert dat journalistiek op de eerste plaats komt, niet het streven naar winst.

De nieuwe medewerkers zullen het bestaande aanbod verruimen en verdiepen en het online verdienmodel dat in de ons omringende landen zijn deugdelijkheid heeft bewezen, verder vorm geven.

Het businessplan van Apache.be voorziet in een voorfinanciering van 300.000 euro. Na drie jaar draaien we break-even. Hefboom levert de helft van het benodigde bedrag. Ook van de resterende 150.000 euro kreeg Apache.be intussen quasi de helft toegezegd. Voldoende om de groeiplannen in de loop van het najaar ten uitvoer te brengen.

Sociaal investeringsfonds Hefboom financiert mee uitbreidingsplannen

Hoofdredacteur Karl van den Broeck: “Ik ben erg blij dat we een belangrijke stap voorwaarts kunnen zetten. Ons verschralend medialandschap heeft nood aan pluriformiteit en aan autonome professionele (onderzoeks)journalistiek. Wij zijn erg opgetogen dat een belangrijke investeringsmaatschappij als Hefboom vertrouwen heeft in onze toekomst en investeert in onze lezerscoöperatie."

Rudi Ceunen (Kredietconsulent Hefboom): "We geloven in de noodzaak en de haalbaarheid van het coöperatief model waarmee Apache.be onafhankelijke en kwaliteitsvolle (onderzoeks)journalistiek een noodzakelijke plaats in het medialandschap wil geven."

Meer informatie

LEES OOK