Koro* 24 jun '15

Bert Verhoye
Bert Verhoye
Bert Verhoye

Wie had ooit gedacht dat dit eenvoudig rubriekje als inspiratiebron zou dienen voor onze Vlaamse regering ? Nauwelijks had KORO het idee gelanceerd om de stress te breken door de ministers tussen de besprekingen door enige kinderlijke spelletjes te laten spelen, of ditmaal was minister-president Bourgeois ons voor : een dagje teambuilding. "Bij het lezen van Koro, aldus minister Bourgeois, dwaalden mijn gedachten verder af en kwam ik bij teambuilding terecht". "Als dat dan maar niet op een vrije dag valt", mopperde minister Peeters, die zoals bekend graag zijn vakantiedagen benut om met de kinderen op de Antwerpse Meir naar de para's te gaan kijken. "We schrijven de dag in als overlegdag Oosterweel", stelde de premier zijn minister gerust. " 's Morgens komen wij bijeen in het café van het MAS om eens kennis te maken met mekaar. 's Middags gaan wij iets stevigs nuttigen in café Spek met Eieren (het woord zegt het al) en na de middag maken wij een fietstocht. Geen koers, maar een ontspannende rit door ons Vlaamse landschap met de kans om twee per twee eventuele geschilletjes bij te leggen". Op schalkse toon vroeg hij nog de ministers Homans en Schauvliege geen al te korte rok aan te trekken.   "Maar ook niet te lang, bromde hij er achteraan, anders waait ze weer van haar velo". De stemming in de regering was sinds lang niet meer zo luimig geweest, en dit vanwege een onschuldig rubriekje in Apache. Het voorstel om de bouwheren van Uplace opzij van het parlement een springkasteel met cinemazaal te laten bouwen werd uitgesteld tot een volgende vergadering. Toen Bart De Wever de volgende dag zijn krant ter hand nam, had hij twee flessen zuurstof nodig eer hij zijn eerste hap adem naar binnen kreeg.

(In een ver verleden was Bert Verhoye auteur van de meest gelezen rubriek in De Nieuwe Gazet, het Antwerpse Het Laatste Nieuws. In ‘minimaal’ bracht hij, avant la lettre, een variant van Twitter. Voor Apache.be zal hij drie keer per week – maandag, woensdag en vrijdag de rubriek KORO verzorgen.)

LEES OOK
Bert Verhoye / 17-07-2019

Koro 17 juli '19

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 12-06-2019

Koro 12 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 07-06-2019

Koro 7 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld wordt geconfronteerd met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye