KORO* 01 jun '15

1 juni 2015 Bert Verhoye
Bert Verhoye
Bert Verhoye

De jury van de Koningin Elisabethwedstrijd is ook gevraagd als wedstrijdjury bij het WK wielrennen in Richmond. 1. Roberto Contidor 2. Philippe Hubert 3. Veranda Willems. Sorry, dat is de sponsor   *   Volgens Gazet van Antwerpen worden de meeste fietsen gestolen aan het station van Berchem. Dat is logisch. Daar staan ook de meeste fietsen. Je moet eens proberen een fiets te stelen aan de gevel van het Antwerps stadhuis   *   Guy Verhofstadt is gesignaleerd achter in de container van een Poolse truck op weg naar Rusland   *   Kan Ben Weyts mij uitleggen waarom Marokkanen moeten verdoofd worden voor ze een schaap slachten ?   *   OK, directeur, mijn rok is aan de lange kant, maar om het de leerkrachten toch gemakkelijk te maken draag ik er een string onder   *   Bij minimale dienstverlening nemen de Gentse vuilnismannen alleen de nieuwjaarsfooi mee   *   In Antwerpen gaat café De Leeuw van Vlaanderen weer open. Zo weet Rik Van Cauwelaert waar hij met zijn nieuw lint om een pintje kan gaan pakken   *   Het nieuwe logo van de stad Brussel is toekomstgericht. Het lijkt op een vlag van de I.S.   *   Lady Gaga ontwerpt een kledinglijn voor honden. Alle modellen heeft ze zelf al eens uitgetest op de scène   * Jo Van Biesbroeck van AB-INBEV versterkt vanaf 1 september het management van Anderlecht. Als Anderlecht het niet meer haalt op het veld, zal het alles goedmaken in de kantine   *   Na de stations wil de NMBS in een tweede fase de treinen afschaffen. Eventuele reizigers gaan op één rij op het spoor staan, vatten mekaar bij de ellebogen en roepen "Tjoek tjoek tjoek". Zij volgen de spoorlijn tot het gewenste station. Deze actie zal geen gevolgen hebben voor de prijs van de tickets   * Blatter weer verkozen. Het FBI is de kosten aan het berekenen.   *   Uit de moppentrommel van dr. Alzheimer. Berlusconi kwam in Milaan binnen op een partijmeeting, zwaaide galant naar iedereen, deelde kussen uit en vroeg terloops: "Hoe heet de kandidaat ?" "Pietro" riep iemand. Waarop Berlusconi galmde "En allemaal op Pietro stemmen !". Toen werd hij er discreet van op de hoogte gebracht dat hij zich op een linkse meeting bevond. De rechtsen zaten een straat verder   *   KORO, het rubriekje waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn   *

(In een ver verleden was Bert Verhoye auteur van de meest gelezen rubriek in De Nieuwe Gazet, het Antwerpse Het Laatste Nieuws. In 'minimaal' bracht hij, avant la lettre, een variant van Twitter. Voor Apache.be zal hij drie keer per week - maandag, woensdag en vrijdag de rubriek KORO verzorgen.)

LEES OOK