Begeleiding bij cursus data-journalistiek European Journalism Centre

0

IHECS, de in Brussel gevestigde school voor journalistiek en Apache organiseren in juni vijf bijeenkomsten rond data-journalistiek. De bijeenkomsten staan open voor journalisten en andere geïnteresseerden die zich gratis registreren voor de  online cursus ‘Doing Journalism with Data: First Steps, Skills and Tools’ van het European Journalism Center. Meer info over de inhoud van de cursus en over hoe deel te nemen vindt u op de website, waar u meteen ook enkele inleidende video’s kan bekijken.

wordle for make money

Aanvullend bij de cursus organiseren IHECS en Apache.be vijf bijeenkomsten in Brussel waar deelnemers elkaar kunnen ontmoeten, elkaar kunnen helpen en verder kunnen discussiëren over hun bevindingen.

De online cursus gaat van start op 19 mei 2014. De eerste bijeenkomst gaat door op 5 juni om 19u op de IHECS Academie, Lievevrouwbroersstraat 27 (rue des Grands Carmes 27) , 1000 Brussel.

De EJC opleiding voor data-journalistiek  wordt ondersteund door Google , het Nederlandse Ministerie van Onderwijs en Het  Afrikaanse Media Initiative. De opleidingen worden verzorgd door medewerkers van de Walter Cronkite School voor Journalistiek, de New York Times, ProPublica, Wired, Twitter, La Nacion Argentina, de Chronicle of Higher Education en Zeit Online.

Meer info en bevestiging deelname in Brussel? jan@apache.be

Auteur: Redactie Apache

Apache is gegroeid uit De Werktitel, de eerste Vlaamse blog geschreven door professionele journalisten. De Werktitel zag op 14 oktober 2009 het levenslicht, Apache nam op 24 februari 2010 zijn plaats in. Maar het werk startte al in het voorjaar van 2009, toen een aantal journalisten de koppen bij elkaar staken en beslisten om zich in een avontuur te storten. Omdat degelijke, ongebonden journalistiek nodig is.

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid