Apache.be in het nieuw

0

Vannacht hebben we met succes de site van Apache.be opgefrist en via ‘responsive design’ vlotter leesbaar gemaakt op smartphones en tablets. Abonnees kunnen vanaf vandaag ook artikels ‘gratis’ aanbevelen aan vrienden. We starten ook met een aparte pagina ‘gastbijdragen’ waarin we opinies en journalistiek werk van nieuwe en oude stemmen brengen.

Apache.be is nu ook vlotter leesbaar op mobiele apparaten

Apache.be is nu ook vlotter leesbaar op mobiele apparaten

Er is de voorbije maanden achter de schermen van Apache.be hard gewerkt aan de nieuwe layout en vooral aan het vlotter leesbaar maken van onze site op mobiele toestellen zoals smartphones en tablets. We hebben er voor gekozen om te werken met ‘responsive design’ waarbij de website zich automatisch aanpast aan de wisselende afmetingen van het scherm waarop het wordt gelezen, zonder dat daarbij de gebruikersfaciliteiten aan banden worden gelegd.

Onze abonnees krijgen vanaf vandaag ook de mogelijkheid om artikels op Apache.be ‘gratis’ te delen met vrienden of mensen waarvan ze vinden dat ze een artikel zouden moeten lezen. De komende dagen kunnen daarbij nog kinderziekten opduiken. Daarom vragen we jullie feedback, ook wat de layout en de leesbaarheid betreft, om zo snel mogelijk paal en perk te stellen aan eventuele problemen.

Gastbijdragen

Een derde belangrijke wijziging is de nieuwe pagina ‘gastbijdragen’. Daarin zullen de komende dagen en weken opiniestukken, blogberichten en journalistieke bijdragen verschijnen van individuele journalisten, columnisten of opiniemakers, maar ook van partners en andere organisaties waarmee we volop afspraken maken. U zal er onder meer kennis kunnen maken met het ‘filosofisch activisme’ van  kernfysicus Gaston Meskens, met de bedenkingen van Duchka Walraet of de opiniebijdragen van Matthias Somers en financieel expert Evert Peeters. Met de observaties van Koen Smets, deskundige op het gebied van organisatie-ontwikkeling, met – om het in zijn woorden te zeggen – ‘een fascinatie voor menselijk gedrag tussen het rationele en het irrationele’. Maar er komt ook ruimte voor opinie en onderzoek vanuit academische hoek, voor bijdragen vanuit het jongerenpersagentschap StampMedia en voor eenmalige individuele opiniestukken.

We kiezen er bewust voor om het maatschappelijk debat te verruimen met zoveel mogelijk nieuwe stemmen. Zowel oude als jonge, maar altijd met interessante opinies, uitdagende stellingen of nieuwe inzichten die u elders minder snel zal aantreffen. Hun bijdragen leest u vanaf vandaag op onze pagina ‘gastbijdragen’.

Auteur: Redactie Apache

Apache is gegroeid uit De Werktitel, de eerste Vlaamse blog geschreven door professionele journalisten. De Werktitel zag op 14 oktober 2009 het levenslicht, Apache nam op 24 februari 2010 zijn plaats in. Maar het werk startte al in het voorjaar van 2009, toen een aantal journalisten de koppen bij elkaar staken en beslisten om zich in een avontuur te storten. Omdat degelijke, ongebonden journalistiek nodig is.

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid