Crowdfundingactie Apache.be draait op volle toeren

5

De crowdfundingoperatie van Apache.be heeft na een week 250 aandeelhouders overtuigd die samen ruim 25.000 euro, oftewel nu al een achtste van ons vooropgesteld kapitaal bijeen hebben gebracht. De komende weken maken we onze actie bij een breder publiek bekend.

vip

Zij steunen Apache.be

Exact een week geleden startten we met onze campagne ‘Investeer in Apache.be‘. Behalve een hele hoop formele en informele positieve reacties en blijken van steun overtuigden we al 250 aandeelhouders die investeren in de vierde macht en als mede-eigenaar mee willen bouwen aan een unieke en noodzakelijke nieuwssite die echt onafhankelijke en diepgravende berichtgeving, duiding en onderzoeksjournalistiek opnieuw centraal stelt. Samen brachten die 250 aandeelhouders 25.000 euro aan kapitaal bij elkaar. Dat is een achtste van het totaal dat we voor ogen hebben.

Toen we vorige week de sprong waagden, konden we met de beste wil van de wereld niet vermoeden waar we vandaag zouden staan. Apache.be is een erkende coöperatieve vennootschap met echte aandeelhouders die hun stem kunnen laten horen op de jaarlijkse algemene vergadering. Onze coöperatie werd recent nog bedacht met het label van het Europees Sociaal Fonds. Het veronderstelt engagement om die stap te zetten.

De komende weken zullen we onze campagne breder verspreiden. Daarvoor liggen concrete plannen op tafel, maar we staan ook open voor suggesties, concrete hulp of het openstellen van platformen langswaar we ons doelpubliek optimaal kunnen bereiken.

De hartverwarmende reacties van onze kersverse aandeelhouders, de on en off the record steun van talloze collega’s uit de reguliere media en van mensen die ons in woord en daad steunen, de lopende gesprekken met mensen die overwegen om grotere sommen geld in de vierde macht te investeren, … Het versterkt ons vertrouwen dat we, in navolging van buitenlandse voorbeelden als Mediapart in Frankrijk en De Correspondent in Nederland, onze ambitieuze plannen kunnen waarmaken.

Investeer nu in Apache.be.

Auteur: Redactie Apache

Apache is gegroeid uit De Werktitel, de eerste Vlaamse blog geschreven door professionele journalisten. De Werktitel zag op 14 oktober 2009 het levenslicht, Apache nam op 24 februari 2010 zijn plaats in. Maar het werk startte al in het voorjaar van 2009, toen een aantal journalisten de koppen bij elkaar staken en beslisten om zich in een avontuur te storten. Omdat degelijke, ongebonden journalistiek nodig is.

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid