De vastgoedbonzen achter Nieuw Zuid

0

De Antwerpse schepen van Stadsontwikkeling en Ruimtelijke ordening Rob Van de Velde (N-VA) heeft vorige week de plannen gepresenteerd voor de bouw van Nieuw Zuid, een geheel nieuwe stadswijk ten zuiden van de Gedempte Zuiderdokken, waar momenteel de Sinksenfoor doorgaat. Niet opgenomen in de plannen is het verlangen naar een nieuw voetbalstadion, waarin wie weet ooit het dreamteam Antwerp United zal spelen.

Het plan, dat werd opgesteld door het vorige stadsbestuur onder burgemeester Patrick Janssens (SP.A), is erg ambitieus. Nieuw Zuid omvat een zone van in totaal 70 hectare op een verlaten industrieterrein tussen de Schelde en de Singel. Er komen meer dan tweeduizend woningen, acht torens van maximaal twintig verdiepingen, twee scholen, twee crèches, een sporthal, een dienstencentrum, 40.000 tot 70.000 vierkante meter kantoren, 20.000 vierkante meter winkels en horeca, een parkstrook op de kaaien en een park van 15 hectare aan de Konijnenwei.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden