Fotorepo olympisch deken: Inspire a generation

7 augustus 2012 Julia M. Free
Wimbledon Park (Foto Julia M. Free)
Wimbledon Park (Foto Julia M. Free)

De inschrijvingen bij de Britse sportclubs kennen een boom. Na het goud van wonderboy Bradley Wiggins, bijvoorbeeld, registreerden de British Cycle Clubs 15.000 nieuwe leden. Ook andere sporten zitten in de lift. De Britten werken bijna acht jaar naar dit medaille-hoogtepunt. En na de Spelen in Peking zetten ze ook in op Spelers die niet uit gepriviligeerde families komen. En de media en sponsors werken daar hard aan mee. Ennis of Wiggins zijn geen elite. Zij moeten dan ook duidelijk maken dat je niet aan Eton moet studeren om in het leven succesvol te zijn.

Vandaar ook dat The Guardian in hun data rekening houden met de school (privé-school of overheidsonderwijs) waar de sporters actief zijn. Zowat de helft van de gouden medailles hebben school gelopen in het staatsonderwijs; dat is alvast beter dan op de vorige Olympische Spelen.

Wimbledon Park (Foto Julia M. Free)
Wimbledon Park (Foto Julia M. Free)

U vindt alle foto's uit de fotoreeks 'Olympisch deken' op de overzichtspagina van Julia M. Free.

LEES OOK