Fotorepo Olympisch deken: Torch Relay

28 juli 2012 Julia M. Free
Torch Relay

De fakkelloop begon in mei en duurde 70 dagen. Achtduizend personen droegen de fakkel. Eén van hen was Chris Janzen, 41 jaar. Hij woont in Fitzrovia, Camden, Londen. Chris werd geselecteerd als fakkeldrager vanwege zijn werk in het coachen en opleiden van sport mensen om hun potentieel te bereiken.

Vandaag reist de vlam verder naar het Olympisch stadion in het oosten van Londen.

De fakkel is overigens een ontwerp van Edward Barber en Jay Osgerby. Hun ontwerp haalde het van zeshonderd andere inzendingen. De aluminium fakkel heeft 800 gaten en weegt 800 gram. Het heeft een driehoekige vorm. Een primeur, want traditioneel is de fakkel cilindrisch. De gasbrander in de fakkel zorgt ervoor dat de vlam tenminste tien minuten onafhankelijk kan branden.

Chris Janzen uit Camden, Londen, draagt de Olympische fakkel (Foto Julia M. Free)
Chris Janzen uit Camden, Londen, draagt de Olympische fakkel (Foto Julia M. Free)

U vindt alle foto's uit de fotoreeks 'Olympisch deken' op de overzichtspagina van Julia M. Free.

LEES OOK