Fotorepo Olympisch deken: veiligheidsdiensten, Olympic Parc

Julia M. Free
Britise politie-agenten (Foto Julia M. Free)
Britise politie-agenten (Foto Julia M. Free)
Britise politie-agenten (Foto Julia M. Free)
Britise politie-agenten (Foto Julia M. Free)

Het veiligheidsluik van de Olympische Spelen wordt door een breed scala aan partners, agentschappen en privé-firma's in goede banen geleid. Christopher John Allison is adjunct-commissaris en de Nationaal Olympische veiligheidscoördinator (NOSC). Hij coördineert het politiewerk voor de Olympische Spelen, zowel tijdens de voorbereiding als tijdens de Spelen zelf. De opdracht van G4S is dan weer niet zo vlot verlopen. Maar naast de politiediensten en G4S zorgen ook het organiserend comité LOCOG, het Olympisch Directoraat van het ministerie van Binnenlandse Zaken, het Olympic Delivery Authority, het leger, de brandweer en de ambulancediensten er voor dat de Olympische Spelen probleemloos zullen verlopen.

Sponsors

Het Olympic Delivery Authority (ODA) heeft een zeer specifieke opdracht aan 300 mensen gegeven: de belangen van de sponsors vrijwaren. Dat wil zeggen dat ze hard zullen optreden tegen 'illegale' marketingstunts van merken die een graantje van de aandacht willen meepikken. Ook leveranciers die in de buurt van de Olympische stadions komen, zullen nauwgezet in de gaten worden gehouden. De ODA is inzake merken en logo's baas in een straal van halve kilometer rond de Olympische plaatsen.

Zelfs de politie mag niet zomaar elk merk dragen. Politieagenten in het Olympic Parc kregen bijvoorbeeld de raad om chips en andere versnaperingen in een neutrale plastic zak te doen, zodat het merk van de chips niet per ongeluk gezien kan worden.

Politie te paard (Foto Julia M. Free)
Politie te paard (Foto Julia M. Free)

De politie te paard beschikt over vijf ranches rond het Olympisch park. Zij moeten in een noodgeval vooral het publiek in bedwang houden. Ook de paarden kregen de afgelopen weken een doorgedreven training. Zo moesten ze in South Yorkshire een massa- en geluidstest ondergaan. De dieren werden geconfronteerd met een groep luidruchtige studenten. Daarnaast moesten de paarden ook de kalmte behouden als er rook of brand is.

U vindt alle foto's uit de fotoreeks 'Olympisch deken' op de overzichtspagina van Julia M. Free.

LEES OOK
Julia M. Free / 14-08-2012

A côté des Jeux Olympiques, le quotidien de la ville de Londres

Pour cette quatrième semaine londonienne, la photographe Julia M. Free a poursuivi sa découverte de la ville et de tous ces petits à-côtés qui font des Jeux ce qu'ils sont. Cette…
Gift from Olympic God (Foto Julia M. Free)
Julia M. Free / 13-08-2012

Fotorepo Olympisch deken: Closing Ceremony

De afsluitende show op de Olympische Spelen werd niet alleen in het Olympic Parc bekeken. Her en der verspreid over de stad Londen waren grote schermen geplaatst waar de 'gewone…
Victory (Foto Julia M. Free)
Julia M. Free / 11-08-2012

Fotorepo Olympisch deken: Hyde Park

In Hyde Park ligt een grote vijver: de Serpentine. Daarin wordt door het jaar gezwommen. Tijdens de Olympische Spelen moeten de leden van de Serpentine Swimming Club echter plaats…
Hyde Park (Foto Julia M. Fre)