Cartoons op Apache -en cartoonisten gezocht

Redactie Apache
De zonsopgang te veel
De eerste cartoon op Apache is van Goh, een 25 jaar auteur-cartoonist.
De eerste cartoon op Apache is van Goh, een 25 jaar auteur-cartoonist.

Cartoons staan al een lange tijd op ons verlanglijstje. Af en toe plaatsten we op Apache al een tekening. Ons nieuwjaarskaartje eind 2010 was bijvoorbeeld werk van de Gentse tekenaar Seb C. Onze designer, Ogly Doglin ofte Koen Huybreghts, gaf het kaartje 2011-2012 vorm en tekende ook de karakteristieke koppen die u de voorbije maanden op de website zag.

Cartoonisten gezocht

Nu geven we cartoons een vast plekje op de voorpagina. In de rechterkolom. Klik erop en u krijgt een grotere versie van de tekening te zien. U hoeft overigens geen abonnee van Apache te zijn om de cartoon te bekijken.

De eerste is van Goh. Seb C. en Ogly Doglin zullen af en toe ook een cartoon voor Apache tekenen. Maar we staan uiteraard open voor nieuwe vrijwilligers. Eénmalig of voor een meer structurele samenwerking. Echte regels hebben we niet. Alles kan in aanmerking komen: tekeningen, digitale kunstjes, collages, fotobewerkingen en diens meer. Een link met de (brede) actualiteit is echter een must.

Hebt u interesse om uw cartoon op Apache te plaatsen, geef ons dan een seintje op redactie@apache.be en dan bekijken we samen hoe we verderwerken en spelen we u ook de technische vereisten door.

LEES OOK
Redactie Apache / 17-11-2023

Collega-onderzoeksjournalisten bekronen Apache

Het VVOJ-Vliegwiel wordt uitzonderlijk aan de hele redactie van Apache uitgereikt.
Apache-hoofdredacteur Karl van den Broeck ontvangt het VVOJ Vliegwiel van jurylid Jeroen Trommelen.
Redactie Apache / 05-05-2022

Welkom op de Dag van Apache!

De Dag van Apache is terug! Met onder meer Rebekka de Wit, Hind Fraihi en de film 'Flee'.
DAG VAN APACHE
Karl van den Broeck / 24-02-2022

Apache blaast twaalf kaarsjes uit

Nog tot zondag slopen we de betaalmuur zodat iedereen gratis kan grasduinen in de artikels die we voorbije jaren publiceerden.
verjaardag apache