Debat: Hebben jongeren de 'oude' media nog nodig?

Redactie Apache
Hebben jongeren de 'oude' media nog nodig? (Illustratie StampMedia)
Hebben jongeren de 'oude' media nog nodig? (Illustratie StampMedia)
Hebben jongeren de 'oude' media nog nodig? (Illustratie StampMedia)
Hebben jongeren de 'oude' media nog nodig? (Illustratie StampMedia)

Veel jongeren gaan met sociale media naar bed en ze staan ermee op. Nog even Facebooken, de status updaten, foto's online zetten, chatten voor het slapen gaan. En in het nieuws? Hoe bedienen jongeren zich online van het nieuws? Ook hierin spelen sociale media een steeds grotere rol: delen van nieuws met vrienden en bekenden gaat vlot, liken van posts is met één klik gedaan.

Hebben jongeren vandaag 'oude' media zoals kranten, radio en televisie nog nodig. Leeft het besef van een gewijzigd mediagebruik bij de 'oude media' of zijn ze zich ergens onderweg vergeten aan te passen aan een nieuwe realiteit?

Debat

Moderator Gunther Malin (student journalistiek aan de HUBrussel) voelt twee jonge journalisten van StampMedia aan de tand, alsook een politiek journalist van De Standaard: Maarten Goethals.

Hasna Ankal is journaliste uit Genk voor jongerenpersagentschap StampMedia. Ze blogt en twittert over het protest in Marokko. Behalve Marokko is ze geïnteresseerd in alle Maghreblanden en in onderwerpen die te maken hebben met etnisch-culturele minderheden in België. Voor haar interessegebieden maakt ze veelvuldig gebruik van sociale media.

Vincent Buyssens begint in 2010 aan de opleiding Journalistiek aan Lessius Mechelen. Een aantal maanden later leert hij StampMedia kennen, waar hij tot op heden actief schrijft en fotografeert. Vincent is altijd online en aanwezig op veel sociaalnetwerksites. Hij ziet veel toekomst in crowdsourcing, Facebook's Open Graph en smartphones.

Maarten Goethals studeerde Wijsbegeerte en Geschiedenis en werkt als politiek redacteur voor De Standaard. In het verleden schreef hij voor Rekto-Verso, Knack, MO* en Apache.

Praktisch

Wanneer? Donderdag 28 juni, van 20u30 tot 22.00 u.

Waar? Swenst (De IJsfabriek), Lange Leemstraat 372, Antwerpen (vlak bij Berchem station).

Reserveren? Toegang gratis, wel reserveren wegens beperkt aantal plaatsen via redactie@apache.be.

Op Facebook hebben we ook een 'event' aangemaakt. Deel het gerust met vrienden en kenissen.

LEES OOK
Karl van den Broeck / 13-01-2020

2020 wordt het jaar van TIARA: ‘There Is A Real Alternative’

Zelfs de meest hardnekkige voorstanders beseffen stilaan dat het ongebreidelde kapitalisme moet worden bijgestuurd. 2020 wordt het jaar van TIARA: There is A Real Alternative. En…
TINA wordt TIARA
Redactie Apache / 02-01-2019

Dit wordt Apache in 2019

Apache duikt in 2019 het zwembad in. We beseffen dat we daar beter in augustus dan in januari over beginnen, maar gun ons even de tijd om het uit te leggen.
daylight-dug-out-pool-leisure-1427757
Redactie Apache / 19-12-2014

Een kerstcadeau voor Vlaanderen

Plant u de komende familiefeesten onder stoom te zetten met een debatje over Jan Jambon? Praat u bij de kerstkribbe graag over het geld van het Vaticaan of huivert u mee als een…
Apache.be Kerstactie 2014