Bart De Wever haalt stevig uit naar de media

7

‘De media hebben een gigantisch probleem. Geen hond gelooft ze nog. Mochten ze buiten komen, ze zouden het zelf vaststellen.’ In een gesprek met Apache haalt N-VA-voorzitter Bart De Wever hard uit naar de media. ‘Geloof me, ik ben lang niet de enige politicus die dat vindt. Achter de schermen denken velen zoals ik. De media worden uitgespuwd, maar niemand durft het luidop te zeggen. Allemaal hebben ze schrik. Wel, ik ben het beu om nog langer te zwijgen’.

Vorige week gaf Bart De Wever in de Oude vergaderzaal van de Nederlandse Tweede Kamer een lezing met als titel ‘de media als gevaar voor de politiek’. Hij deed dat op vraag van de Vereniging Thorbecke. Die (Nederlandse) vereniging stelt zich tot doel de belangstelling voor de democratische instellingen te bevorderen.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden