Ocharme

28 juli 2011 Tom Lievens
fdewinter
Filip Dewinter aan de slag bij de knokploegen van VMO/Voorpost (Foto: John Satyricon)
Filip Dewinter aan de slag op een NSV-actie (Foto: Veto)

Veel Vlaams Blok-coryfeeën, zoals Filip Dewinter, Frank Van Hecke en Xavier Buisseret, zijn ooit begonnen bij VMO/Voorpost of in één van de talloze zusterorganisaties. Van knokploegen waren zij niet meteen vies. Dat de huidige kopstukken van Vlaams Belang deze periode van hun paramilitair neo-fascistisch verleden selectief vergeten zijn, daar staat blijkbaar niemand bij stil. Want een maatpak en een zetel in het parlement hebben weinig aan het ideeëngoed van deze mensen veranderd.

Het geklaag woensdagochtend van Vlaams Belang-voorzitter Bruno Valkeniers op Radio 1 was al even aandoenlijk. Hij vindt dat het Vlaams Belang weinig of niet uitgenodigd wordt bij radio of televisie om hun programma te verduidelijken. "Om gehoord te worden moeten wij soms hardere uitspraken doen. Dus als jullie, de media, ons meer willen aanhoren zal ons discours gemilderd worden. De bal ligt in jullie kamp. Dit is een heksenjacht."

Boeman

Hoe komt het toch dat het steevast anderen de boeman zijn? Zelfs de tweet "Global jihad nu ook in Scandinavië?" die Filip Dewinter de wereld instuurde, was toch wel een beetje de fout van de media. Meerbepaald de BBC had dit geopperd in de eerste uren na de aanslagen en de media hadden het bericht klakkeloos overgenomen. Toen het een Blonde Noor bleek te zijn, was bij Dewinter de stilte oorverdovend.

Nochtans, het voeden van een onveiligheidsgevoel en het uitdelen van 'gadgets' zoals sleutelhangers met zakmesjes zetten de achterban niet meteen aan tot vreedzame acties.

LEES OOK
Thomas Falk / 04-11-2019

Quo vadis, Vlaanderen?

Het regeerakkoord is niet echt veelbelovend voor de rol die vreemdelingen en nieuwe Vlamingen in Vlaanderen krijgen toebedeeld. Maar laat de grootsheid van een natie zich niet net…
486843212_0ebc73f482_k
Bert Verhoye / 27-05-2019

Koro 27 mei 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 15-02-2019

Koro 15 februari 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
bert-300x300-300x300