Opfrisbeurt voor website Apache

Bram Souffreau
apache-opfrissing
De webstek van Apache heeft een opfrisbeurt gekregen.
De webstek van Apache heeft een opfrisbeurt gekregen.

Intussen is de eerste fase van de update uitgevoerd. De voornaamste aanpassingen vonden onder de motorkap plaats. Onze developers -die vrijwillig aan Apache meewerken - hebben hard gezwoegd om een onverwacht probleempje te tackelen. Apache draait nog steeds op Wordpress, maar de oude versie werd door versie 3.1.2 vervangen. Onze techies hebben voorts ook het oude Mimbo-thema overboord gegooid en op basis van het oude thema een eigen versie aangemaakt.

Design

Ook aan het design van de site werd gesleuteld. Het ziet er allemaal wat strakker uit. De voornaamste vernieuwing is de rubriek 'Goed Gelezen'. Vroeger liep 'Goed Gelezen' via de bookmarkingsite Delicious, maar nu is de rubriek ín Wordpress geïntegreerd. Dat schept mogelijkheden. Zo willen we bij elke 'Goed Gelezen'-link ietsje meer informatie meegeven.

Onze subsite (*)nvdr heeft eveneens een prominenter plaatsje op de website gekregen. De vijf recentste berichten staan in de rechterkolom én het hoofdpunt is verrijkt met foto en korte inleiding.

Helemaal onderaan de pagina staan een aantal artikels die we graag in de kijker zetten, aangevuld met de laatste berichten uit de rubrieken columns, Interne Zaken en (*)nvdr. We sluiten de pagina nu ook af met de praktische informatie -info die u vroeger helemaal bovenaan vond.

Kinderziektes

De website is evenwel nog niet af. Hier en daar kunnen kleine foutjes opduiken. Alvast onze excuses hiervoor. U mag ze alvast in de reacties oplijsten. Ook moeten ook nog een aantal pagina's ingevuld worden, zoals 'Meewerken' of 'Adverteren'. En de advertenties zelf kunnen ook nog van plaats wijzigen.

Bovendien zitten nog een aantal veranderingen in de pijplijn. Een website is immers nooit af. En tijdens elke vergadering duiken nieuwe ideeën op. Uw suggesties zijn uiteraard ook altijd welkom.

LEES OOK
Bram Souffreau / 18-02-2010

Fraaie lay-out geplukt van internet

We krijgen regelmatig bloemetjes voor de lay-out van De Werktitel. Verrassend, want wij hebben geen enkele lay-outer of designer aangesproken om de website vorm te gegeven.
apache