Zoek met Apache mee naar een verdienmodel

Bram Souffreau
Board of Innovation-mede-oprichter Nick De Mey (links) aan het werk (Foto Board of Innovation)
Board of Innovation-mede-oprichter Nick De Mey (links) aan het werk (Foto: Board of Innovation)

Geld verdienen aan journalistiek is vandaag niet meer zo vanzelfsprekend. Heel de nieuwssector zoekt ondertussen naar deze Heilige Graal. Nieuwe digitale technologieën en de veranderende machtsverhoudingen tussen oude en nieuwe spelers zijn maar enkele van de oorzaken. Heel de nieuwssector hervormen is mogelijk wat hooggegrepen maar een manier vinden om voor Apache een inkomstenmodel uit te werken niet.

Het bureau Board of Innovation heeft zich gespecialiseerd in het designen van business modellen. Samen met de redactie van Apache gaan ze de komende maanden op zoek naar enkele opties om geld te verdienen met dit platform.

Vrijwilligerswerk

Vandaag draait alles nog op vrijwilligerswerk, maar we denken dat er sterkere concepten te vinden moeten zijn dan subsidies en donaties. Een inkomstenmodel heb je uiteraard niet op één, twee, drie. Als startpunt van dit innovatietraject organiseren we op 24 maart (18u30-21u30) in Antwerpen een eerste workshopsessie.

Graag nodigen we voor deze eerste brainstormsessie enkele lezers en fans van Apache met wilde en scherpe ideeën. Wil je aan deze workshop deelnemen, mail je contactgegevens naar apache@boardofinnovation.com. Geef ook kort aan wie je bent en waarom je aan onze workshop wil deelnemen. We houden u op de hoogte.

LEES OOK
Redactie Apache / 17-11-2023

Collega-onderzoeksjournalisten bekronen Apache

Het VVOJ-Vliegwiel wordt uitzonderlijk aan de hele redactie van Apache uitgereikt.
Apache-hoofdredacteur Karl van den Broeck ontvangt het VVOJ Vliegwiel van jurylid Jeroen Trommelen.
Redactie Apache / 05-05-2022

Welkom op de Dag van Apache!

De Dag van Apache is terug! Met onder meer Rebekka de Wit, Hind Fraihi en de film 'Flee'.
DAG VAN APACHE
Karl van den Broeck / 24-02-2022

Apache blaast twaalf kaarsjes uit

Nog tot zondag slopen we de betaalmuur zodat iedereen gratis kan grasduinen in de artikels die we voorbije jaren publiceerden.
verjaardag apache