Steun Apache, krijg 'n boek

Bram Souffreau
Steun Apache, krijg 'n boek
Steun Apache, krijg 'n boek
Steun Apache, krijg 'n boek
Steun Apache, krijg 'n boek.

Apache wordt vandaag gedragen door een groep enthousiaste vrijwilligers. Zij leggen er dag in, dag uit het beste van zichzelf in. Maar om de ambities van Apache waar te maken, de werking duurzaam te maken en journalistiek door te groeien is passie en enthousiasme onvoldoende.

Vorige week bogen de oprichters van Apache zich een hele dag over de toekomst van de nieuwssite. Het vuur gloeit nog steeds, journalistiek hebben we wilde plannen, de doelen werden scherp gesteld, maar de precaire financiën vormen het struikelblok.

Niet goedkoop

Goede journalistiek is niet goedkoop. Zeker niet het soort journalistiek dat Apache wil leveren: onderzoekswerk, evenwichtige achtergrond, goed gedocumenteerde analyse en de betere reportage. De journalist moet immers veel tijd investeren om zo'n degelijk werk af te leveren. Hij of zij kan dat moeilijk 'achter zijn uren' doen. Reporters die voor Apache werken, geven dus een deel van hun inkomen op. En dat is geen evidentie.

Daarnaast heeft Apache ook geld nodig voor de werking, het verzorgen van de eindredactie, de verdere verbetering van de website, het draaiende houden van de server, het uitwerken van de diverse andere inkomstenbronnen en diens meer.

Steun Apache

Tientallen lezers hebben al hun duit in het zakje gedaan of steunen Apache via een doorlopende opdracht (.pdf). Met de boekenactie willen we het aantal giften opdrijven. Wie 50 euro of meer geeft, ontvangt een boek (zolang de voorraad strekt). U vindt alle praktische informatie op onze speciale boekenpagina.

Overigens kunnen bedrijven en organisaties ons eveneens steunen. We hebben een sponsordossier (.pdf) online staan, of u kunt ons ook een mailtje sturen.

LEES OOK
Karl van den Broeck / 04-01-2021

2020: Apache staat op eigen benen

Coronajaar 2020 was belangrijk voor Apache: 43% meer abonnees en voor het eerst winst voor de coöperatie die Apache uitgeeft. Maar bovenal: onze journalistiek had impact.
Schermafbeelding 2020-12-16 om 13.42.30
Karl van den Broeck / 13-01-2020

2020 wordt het jaar van TIARA: ‘There Is A Real Alternative’

Zelfs de meest hardnekkige voorstanders beseffen stilaan dat het ongebreidelde kapitalisme moet worden bijgestuurd. 2020 wordt het jaar van TIARA: There is A Real Alternative. En…
TINA wordt TIARA
Karl van den Broeck / 23-02-2017

'Omdat we niet anders kunnen'

Apache viert zijn zevende verjaardag. Hoofdredacteur Karl van den Broeck over waarom we kiezen voor de 'moeilijke' weg.
Put_lowres©LisaDeveltere__MG_7320