Apache opent ‘Online bibliotheek’

2

Auteur Ludo De Witte verspreidt het boek Crisis in Kongo op het internet. Apache biedt het boek aan als gratis downloadboek en via ons profiel op Scribd. Op onze boekenpagina hebben we alvast het hoofdstukje ‘Online bibliotheek‘ in het leven geroepen.

Ludo De Witte

Congokenner Ludo De Witte

Van Haelewyck, de uitgever van het boek Crisis in Kongo, heeft de rechten op het boek uit 1996 onlangs vrijgegeven. De Witte besliste daarop om zijn werk gratis via het internet te verspreiden. Hij vindt het boek te belangrijk en wil dat het zo ruim mogelijk beschikbaar wordt.

Crisis in Kongo is een turf van vijfhonderd bladzijden en is een diepgaande studie van de ontwikkelingen in Congo van 1958 tot 1961. De Witte gaat dieper in op de onafhankelijkheidsverklaring, op de staatsgrepen van Mobutu, de Katangese secessie en de moord op Patrice Lumumba.

Kenniscentrum

Apache heeft die kans niet laten liggen en heeft het boek van De Witte aan het bestaande lijstje toegevoegd. PDF-boeken aanbieden (en later andere standaarden) past dan ook in het kenniscentrum-idee waar de redactie naar streeft. Wij willen niet enkel een nieuwsmedium zijn, maar ook een bron van betrouwbare en kwaliteitsvolle achtergrond en informatie. Het boek van De Witte voldoet aan die criteria.

Op termijn zullen we het aanbod in de online bibliotheek verder uitbreiden met andere belangwekkende werken van binnen- en buitenlandse auteurs. We laten de bib organisch groeien.

Bram Souffreau

Auteur: Bram Souffreau

Journalist sinds 2000. Was redacteur bij Metro en webredacteur bij Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Tekende het ActuaNet-initiatief bij Concentra mee uit en was er coördinator. Hield sinds 2001 de weblog Kapingamarangi.be bij, geeft cursussen ‘Schrijven voor het web’ en werkte mee aan Internetjournalistiek.be. Interesses gaan uit naar online journalistiek, internet, IT, internationale politiek, mensenrechten en elektronische muziek.

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid