Apache opent 'Online bibliotheek'

Bram Souffreau
apache
Ludo De Witte
Congokenner Ludo De Witte

Van Haelewyck, de uitgever van het boek Crisis in Kongo, heeft de rechten op het boek uit 1996 onlangs vrijgegeven. De Witte besliste daarop om zijn werk gratis via het internet te verspreiden. Hij vindt het boek te belangrijk en wil dat het zo ruim mogelijk beschikbaar wordt.

Crisis in Kongo is een turf van vijfhonderd bladzijden en is een diepgaande studie van de ontwikkelingen in Congo van 1958 tot 1961. De Witte gaat dieper in op de onafhankelijkheidsverklaring, op de staatsgrepen van Mobutu, de Katangese secessie en de moord op Patrice Lumumba.

Kenniscentrum

Apache heeft die kans niet laten liggen en heeft het boek van De Witte aan het bestaande lijstje toegevoegd. PDF-boeken aanbieden (en later andere standaarden) past dan ook in het kenniscentrum-idee waar de redactie naar streeft. Wij willen niet enkel een nieuwsmedium zijn, maar ook een bron van betrouwbare en kwaliteitsvolle achtergrond en informatie. Het boek van De Witte voldoet aan die criteria.

Op termijn zullen we het aanbod in de online bibliotheek verder uitbreiden met andere belangwekkende werken van binnen- en buitenlandse auteurs. We laten de bib organisch groeien.

Bram Souffreau

LEES OOK
Bram Souffreau / 03-06-2010

Apache brengt boeken reporters voor het voetlicht

Tom Cochez, journalist voor Apache en expert inzake Vlaams Belang, heeft een nieuw boek uit: 'Eigen Belang Eerst'. De redactie moedigt boekenschrijvende redacteurs aan. Hun werk…
apache