Men meent het goed te moeten menen

Redactie Apache
Tom Lievens
Tom Lievens.

door Tom Lievens

Tom Lievens
Tom Lievens.

De ochtendstond heeft goud in de mond! plachtte mijn oudeheer opgewekt te moeten roepen in de morgen. Alhoewel die ochtend meer naar stront dan naar goud smaakt. Niet dat ik een van beide ooit tot mij genomen heb.

Die smaak heeft ongetwijfeld te maken met het regelmatige alcoholverbruik en nog regelmatigere sigarettenconsumptie.

Bij het opsteken van de eerste sigaret ‘s ochtends is die smaak dan uniek. Onevenaarbaar. De kunst is het meteen te doen. Geen koffie, glas water of ander vocht tot U nemen. Keihard zijn, gaan met die sigaret. Het komt allemaal neer op karakter. Eenmaal de sigaret geconsumeerd hoest ik een minuutje of vijf de fluimen en de slijmen op. Oef, nu kan ik ademenen.

Om de toegebrachte schade te beperken drink ik meteen een halve liter melk recht uit het tetrabrik. Ik ben ecologisch. Denk er maar eens over na hoeveel zeep, water en sponsjes er gebruikt worden om de gebruikte glazen bacterievrij en proper te krijgen. Klinkt mooi als excuus, want eerlijk gezegd maakt het mij niets uit hoeveel sponzen u verbruikt. Zolang ik de glazen maar niet hoef te wassen is het al lang goed.

Voor diegenen die het menen goed te moeten menen met mijn gezondheid: ik weet het, het is niet gezond. Maar u moet wel toegeven dat alles wat clandestien is veel spannender is. En roken is bijna overal verboden.

Laat mij duidelijk wezen, dit is geen betoog voor het roken. U doet maar wat uzelf het beste vindt. Het is een vloekschrift tegen betuttelarij.

www.tomlievens.be

LEES OOK
Redactie Apache / 13-01-2011

Verbodsdrang

We verliezen onze identiteit, zei de oude man tegen niemand in het bijzonder. We stonden met tien mensen buiten, voor de knijp een sigaret te roken. Binnen was er niemand. Zelfs…
Tom Lievens