Apache in aangepast pakje op mobiel web

Bram Souffreau
apache
Apache in Opera Mini op een Nokia N85
Apache in Opera Mini op een Nokia N85.

Zowat elke vergadering haalt collega Tim F. Van der Mensbrugghe zijn iPod Touch boven en bewierookt hij via een open draadloos netwerk uit de buurt de wondere wereld van het mobiele internet. Telkens merkt hij op dat de website van Apache zo slecht wordt weergegeven in de browser van zijn zakcomputer. Zelfs zijn eigen blog ziet er beter uit. Waarom toch?

Wel, dit vastgeroest agendapuntje wordt geschiedenis. Apache ziet er nu ook smooth uit op een mobiel toestel, met dank aan de blog BXL.blog, waar ik de plugin MobilePress voor het eerst zag.

Geen apart webadres

Een apart adres onthouden, hoeft zelfs niet. Surf met uw smartphone naar Apache.be en een ingenieus systeem herkent uw mobiele browser en past de pagina aan. MobilePress heeft twee templates: iPhone en de rest.

De mobiele site is een gestripte versie van de internetsite. U vindt er enkel de artikels van de voorpagina terug en de pagina's zoals Boeken, Links en Over Apache. U kunt ook de reacties doornemen en zelf reageren. Goed Gelezen, Interne Zaken, onze Twitter-feed of de inschrijvingsmodule voor de nieuwsbrief staan er niet bij. Wel kunt u er nog altijd voor kiezen om de 'klassieke' Apache-site te bekijken.

Advertenties

Op de mobiele site vindt u af en toe een kleine advertentie helemaal onderaan de pagina. Dat loopt allemaal via Aduity, dat in ons geval advertenties plaatst van Google Adsense en het Indische InMobi.

Wat de advertenties betreft, hebben we ook wat wijzigingen doorgevoerd op onze volwaardige website. Tussen het artikel en de reacties staat nu een blokje hyperlinks met Google Ads. De andere Google-advertenties op onze website (onder de reacties, op de categoriepagina's en onderaan de rechterkolom) kunnen nu ook beelden bevatten en soms grotere advertentieblokken weergeven. Af en toe duiken er ook Amazon-advertenties op.

LEES OOK
Redactie Apache / 17-11-2023

Collega-onderzoeksjournalisten bekronen Apache

Het VVOJ-Vliegwiel wordt uitzonderlijk aan de hele redactie van Apache uitgereikt.
Apache-hoofdredacteur Karl van den Broeck ontvangt het VVOJ Vliegwiel van jurylid Jeroen Trommelen.
Redactie Apache / 06-09-2022

Apache zoekt uitgever

Zorg jij voor het commercieel succes van de nieuwssite Apache en Apache Magazine?
apache logo inhoud heerst
Redactie Apache / 05-05-2022

Welkom op de Dag van Apache!

De Dag van Apache is terug! Met onder meer Rebekka de Wit, Hind Fraihi en de film 'Flee'.
DAG VAN APACHE