Apache zoekt een webmaster

13 september 2010 Bram Souffreau
Computers
Apache zoekt een techneut die overweg kan met ICT. (Foto Eurleif)

Tien jaar geleden kon ik met wat trial & error, een goed handboek HTML en de tips van het weekblad Clickx van op mijn keukentafel zonder al te veel problemen een weblog in elkaar knutselen. Vandaag is dat jammer genoeg niet meer het geval, moet ik toegeven. De keukentafel doet nog altijd dienst als kantoor, maar nieuwe ontwikkelingen, de embedcultuur, scriptjes allerhande en acroniemen als CSS, PHP, XML en API hebben de stiel geprofessionaliseerd. En ik, ik ben niet meer mee.

Gezocht: techneut

Tot in het voorjaar konden we met De Werktitel en later Apache rekenen op een degelijke techneut. Maar sinds zijn vertrek is het behelpen. De Google Ads heb ik nog kunnen plaatsen. Zelfs een Google Maps heb ik via een iFrame in een blogpost kunnen integreren. Maar Flattr foutloos laten werken, lukt niet. Ook de nieuwe Steun ons-pagina staat nog altijd in het to do-lijstje vanwege perikelen met CSS. Idem dito voor de creatie van themafeeds of het opsmukken van de nieuwsbrief.

Ik denk graag na over nieuwe internetjournalistieke mogelijkheden. Het boeit me, maar de uitwerking loopt niet meer zo vlot en slorpt enorm veel tijd op. Tijd die ik beter aan journalistiek werk kan besteden. Daarom – en omdat niemand anders op de redactie zich geroepen voelt – schrijven we met Apache een vacature voor 'een webmaster' uit.

Vacature

Wat moet de kandidaat weten? We hebben een mooie vacature opgemaakt met een duidelijke functieomschrijving, een profiel waaraan je moet voldoen en ons aanbod.

Toch geef ik enkele belangrijke weetjes mee. De Apache-website draait op Wordpress en dat willen we nog enkele maanden zo houden. We vinden Facebook en Twitter belangrijke kanalen en zouden die graag beter in onze website integreren. De nieuwsbrief wordt aangedreven door het prachtige Mailchimp. De Google Ads willen we uitbreiden met andere inkomstenbronnen, zoals Flattr of Kachingle. Onze eigen e-mailcommunicatie verloopt via Google Apps. Ook dat moet beheerd worden.

Toekomstgericht meedenken

Maar we verwachten van onze toekomstige webmaster niet enkel een degelijk onderhoud van de website. Hij of zij moet ook durven meedenken over de toekomst van Apache. Op korte en op lange termijn. De webmaster moet ook aanzetten geven voor innovatieve internetjournalistieke projecten. Net als de rest van de redactie kijkt hij of zij uit naar nieuwe mogelijke inkomstenbronnen en businessmodellen.

Geïnteresseerd in deze uitdaging? Neem de vacature door en mail uw sollicitatiebrief (maximum één A4) en uw cv naar redactie@apache.be samen met een korte uiteenzetting hoe Apache de website kan verbeteren.

LEES OOK
Redactie Apache / 06-09-2022

Apache zoekt uitgever

Zorg jij voor het commercieel succes van de nieuwssite Apache en Apache Magazine?
apache logo inhoud heerst
Redactie Apache / 11-01-2022

Apache zoekt verkoper

Apache zoekt een gedreven verkoper voor één dag per week.
apache logo inhoud heerst
Redactie Apache / 11-01-2022

Apache zoekt een onderzoeksjournalist

Om onze redactie te versterken, zijn we op zoek naar een ervaren onderzoeksjournalist.
apache journalist