Hoe wij de verkiezingen volgden

14 juni 2010 Bram Souffreau
apache

In de aanloop naar de verkiezingen hebben onze Wetstraatjournalisten de politieke discussies en het gestrooi met beloftes in de gaten gehouden. Veel aandacht ging naar Bart De Wever. Tim F. Van der Mensbrugghe schreef de N-VA-voorzitter zelfs een open brief en dat was een topper qua pageviews.

De vijf meest gelezen artikels de afgelopen maand hebben allemaal een politieke inslag:

  1. De vrees voor Bart De Wever (2.342 keer gelezen)
  2. Alexandra Colen krast op bij slecht resultaat (2.340 keer gelezen)
  3. Ik ben benieuwd (1.932 keer gelezen)
  4. Het buitenland loopt vol migranten (1.637 keer gelezen)
  5. Gezellig kranten verscheuren op de Groenplaats (1.477 keer gelezen)

Op de verkiezingsdag zelf experimenteerden we voor de eerste keer met live blogging. We gebruikten daarvoor de zeer gebruiksvriendelijke tool Cover It Live. Het was voor ons een aangename ervaring, en zeker voor herhaling vatbaar.

Was de verkiezingsdag voor Apache een kijkcijfersucces? Geen record, maar we kregen toch evenveel bezoekers over de vloer als op een doordeweekse dag. Google Analytics klokte af op 2.112 bezoeken. In een doorsnee weekend halen we op zondag circa 900 bezoeken.

Naar het buitenland

Onze politiek journalist Tom Cochez schreef ook een artikel voor de buitenlandse pers. Waarom? Apache heeft het gevoel dat de Belgische politieke situatie voor de meeste buitenlandse websites Chinees is. We wilden hen helpen met het begrijpen van de inzet van de verkiezingen en van onze ingewikkelde staatsstructuur.

Het artikel, dat in Frans en het Engels vertaald werd, werd uiteindelijk gepubliceerd op:

Een geslaagd experiment. Met Rue89 en Daily Nord halen we de banden nogmaals aan. En dat doen we graag, want voor Apache houdt de wereld niet op aan de landsgrenzen, noch aan de taalgrens.

Bram Souffreau

LEES OOK