Apache brengt boeken reporters voor het voetlicht

Bram Souffreau
apache

De boekeninitiatieven van onze redactieleden vormen een mooie aanvulling op hun werk voor de nieuwssite. Tom Cochez heeft voor Apache, Knack, De Morgen en Humo veelvuldig geschreven over het Vlaams Belang. Met die expertise en achtergrond schreef hij een degelijk boek. Dat plaatsen we graag in de schijnwerpers.

Surf naar Apache.be/boeken of klik op de tab 'Boeken' in de bovenste menubalk en u komt terecht op de gloednieuwe boekenpagina van Apache. Vandaag staat de webpagina helemaal in het teken van het nieuwe boek van Tom Cochez. Maar op termijn zal de pagina aangevuld worden met nieuwe titels. Uiteindelijk is het de bedoeling om een mooi, praktisch en informatief overzicht te bieden van het boekenwerk van onze redactieleden.

Eigen Belang Eerst - door Tom Cochez
Eigen Belang Eerst - door Tom Cochez

We beperken ons niet tot de promotionele achterflap van het boek. We geven u extra informatie. Zowel inhoudelijke als praktische informatie. We brengen indien mogelijk updates en linken naar besprekingen. We nodigen u ook uit tot opbouwende commentaar en reacties. De boekenpagina moet niet enkel werven, maar ook wervelen.

Belang van boeken

Apache heeft geen aspiraties als uitgeverij, maar we vinden de non-fictieboeken van onze journalisten wél belangrijk. Een boek (vandaag nog op papier, morgen misschien wel als iPad-versie) geeft de lezer diepgang in een onderwerp. Ook voor een journalist is het vaak verrijkend om tweehonderd pagina's of meer te schrijven over één onderwerp. Als auteur stapt hij enkele maanden uit de nooit ophoudende ratrace en bekijkt hij zijn onderwerp of specialisatie van op een afstand, wat automatisch ruimte geeft voor nieuwe inzichten en voor belangrijke nuanceringen.

Bram Souffreau

LEES OOK
Karl van den Broeck, Liesbeth Van Houdt / 02-01-2017

Hoe Apache met jouw steun het verschil kan maken

Deze laatste vakantieweek bieden we elke dag gratis een artikel aan dat de wereld afgelopen jaar een klein beetje veranderde.
shutterstock_360006152 (medium)