Sponsors duiken op voorpagina Apache op

Bram Souffreau
apache

Apache heeft de ambitie een professioneel medium uit te bouwen. Alle medewerkers werken vandaag vrijwillig aan het project mee, maar in onze overtuiging verdienen reporters een degelijke verloning zodat ze tijd en ruimte hebben voor diepgaande journalistiek. Met het geld willen we het aanbod verbeteren.

Sponsors

De financiering van Apache steunt op verschillende pijlers. U, als lezer, kunt ons steunen met een gift. Begin dit jaar hebben we bij mediaminister Ingrid Lieten (sp.a) ook een subsidiedossier ingediend. We wachten evenwel nog altijd op een antwoord. We hebben wel al een aantal veelbelovende gesprekken met potentiële financiers achter de rug. En vanaf vandaag gaan we dus ook op zoek naar sponsors.

De sponsors krijgen in ruil voor hun steun een vermelding op de website en – vanaf een bepaald bedrag – hun logo op de voorpagina. Het sponsorblokje vindt u in de rechterkolom, net onder 'Goed Gelezen'. Het sponsordossier (.pdf) met alle praktische details staat op de 'Steun Apache'-pagina.

Zo ziet het sponsorblokje op de voorpagina er uit. Op de artikelpagina's duiken de sponsors niet op.
Zo ziet het sponsorblokje op de voorpagina er uit. Op de artikelpagina's duiken de sponsors niet op.

Financiële opsteker

Vandaag zitten de logo's van Magnifik en het Triodos Fonds in de carrousel. Het communicatiebedrijf Magnifik ontwierp het logo van Apache. Het Triodos Fonds heeft ons onlangs een gift van 5.000 euro toegewezen. Het fonds is gelinkt aan Triodos, een financiële instelling gespecialiseerd in duurzaam en ethisch bankieren. Met hun fonds steunen ze vernieuwende projecten met een maatschappelijke meerwaarde. Voor Apache is de gift niet enkel een financiële opsteker, maar ook een vorm van erkenning.

We hopen dat de bal nu aan het rollen gaat. In onze zoektocht naar sponsors schakelen we alvast een versnelling hoger.

Strip

Een ander blokje dat niet meer de voorpagina siert, is de teaser voor de strip 'I Love Paris'. Sinds halfweg december kon u elke dag een nieuwe pagina ontdekken uit het werk van tekenaar Maarten Vande Wiele en scenariste Erika Raven. De strip staat overigens nog altijd online.

De cultuurkenners op de redactie zijn intussen druk op zoek naar iets nieuws waarmee we u kunnen verrassen.

Cosmetica

Van het snuffelen in de code van onze Wordpress-blog profiteerde ik om ook een aantal andere wijzigingen door te voeren:

  • Op de categoriepagina's staat bij elk artikel de inleiding.
  • De volgorde in de menubalk weerspiegelt beter de prioriteiten van Apache.
  • De 'badges' van Facebook en Twitter hebben een opfrisbeurt gekregen
  • In de linkerkolom, met de uitgelichte categorieën, staat nu ook het lijstje met de artikels over de Verkiezingen 2010.

En last but not least, dankzij de plugin 'WP Hide Post' zijn we niet meer verplicht om elk artikel via de voorpagina te laten passeren. Dat schept mogelijkheden voor het vormen van clusters van artikels.

Bram Souffreau

LEES OOK
Bram Souffreau / 15-02-2010

Een krantenabonnement voor De Werktitel

Bart De Waele schrijft een open brief aan de kranten: veel kwantiteit, maar weinig kwaliteit
apache