Artikels e-mailen en andere sociale mediatoepassingen

Bram Souffreau
apache

U kon al een hele tijd elk artikel met een muisklik delen via uw Facebook-pagina. Dat blauwe vierkantje, rechtsboven, helpt u daar bij. We moedigen dit overigens aan. Maar niet iedereen is aanwezig op Facebook. Bovendien kregen we regelmatig de vraag waarom lezers geen artikels naar vrienden konden doormailen. Daarom een rits nieuwe icoontjes.

De mogelijkheden van ShareThis
De mogelijkheden van ShareThis.

Alles in het Engels

Facebook zit er alweer bij. Nieuwkomers zijn Twitter en de e-mailoptie. Dankzij de link 'E-mail' kun je de hyperlink van het artikel makkelijk doorsturen naar een collega, vriend of kennis. U klikt op de link of het icoontje en u krijgt een formulier dat u moet invullen.

De laatste optie, 'Share dit artikel', biedt een rits sociale netwerkmogelijkheden, gaande van Delicious en LinkedIn via Stumbleupon of Live tot Digg en Reddit. De enige dienst die ik mis, is NuJij.nl.

Jammer, maar we moeten roeien met de riemen die we hebben. Voor deze dienst doen we een beroep op het Amerikaanse ShareThis. Vandaar ook dat alles in het Engels is. Een alternatief dat we ook bekeken hebben, was Add to Any.

Bram Souffreau

LEES OOK
Redactie Apache / 15-07-2019

Apache gaat Facebookpagina post factum modereren

Om het maatschappelijk debat op de Facebookpagina van Apache hoffelijk en opbouwend te houden, zal de redactie in de toekomst de reacties modereren. Dat zal post factum gebeuren…
1024px-Troll_Warning
Redactie Apache, Charlotte Deprez / 09-05-2018

Herbeleef Café Apache #4 • Redt Europa onze privacy?

Een debat met Kati Verstrepen, Matthias Dobbelaere en Rob Heyman over privacy. Heeft u het debat gemist? Herbekijk het hier en lees het korte verslag.
privacy
Bram Souffreau / 18-02-2010

Fraaie lay-out geplukt van internet

We krijgen regelmatig bloemetjes voor de lay-out van De Werktitel. Verrassend, want wij hebben geen enkele lay-outer of designer aangesproken om de website vorm te gegeven.
apache