Artikels e-mailen en andere sociale mediatoepassingen

2

Regelmatige bezoekers hebben de wijziging wellicht al opgemerkt. Op elke artikelpagina staat een aantal nieuwe icoontjes. We hebben de ‘share’-mogelijkheden verder uitgebreid.

U kon al een hele tijd elk artikel met een muisklik delen via uw Facebook-pagina. Dat blauwe vierkantje, rechtsboven, helpt u daar bij. We moedigen dit overigens aan. Maar niet iedereen is aanwezig op Facebook. Bovendien kregen we regelmatig de vraag waarom lezers geen artikels naar vrienden konden doormailen. Daarom een rits nieuwe icoontjes.

De mogelijkheden van ShareThis

De mogelijkheden van ShareThis.

Alles in het Engels

Facebook zit er alweer bij. Nieuwkomers zijn Twitter en de e-mailoptie. Dankzij de link ‘E-mail’ kun je de hyperlink van het artikel makkelijk doorsturen naar een collega, vriend of kennis. U klikt op de link of het icoontje en u krijgt een formulier dat u moet invullen.

De laatste optie, ‘Share dit artikel’, biedt een rits sociale netwerkmogelijkheden, gaande van Delicious en LinkedIn via Stumbleupon of Live tot Digg en Reddit. De enige dienst die ik mis, is NuJij.nl.

Jammer, maar we moeten roeien met de riemen die we hebben. Voor deze dienst doen we een beroep op het Amerikaanse ShareThis. Vandaar ook dat alles in het Engels is. Een alternatief dat we ook bekeken hebben, was Add to Any.

Bram Souffreau

Auteur: Bram Souffreau

Journalist sinds 2000. Was redacteur bij Metro en webredacteur bij Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Tekende het ActuaNet-initiatief bij Concentra mee uit en was er coördinator. Hield sinds 2001 de weblog Kapingamarangi.be bij, geeft cursussen ‘Schrijven voor het web’ en werkte mee aan Internetjournalistiek.be. Interesses gaan uit naar online journalistiek, internet, IT, internationale politiek, mensenrechten en elektronische muziek.

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid