Fraaie lay-out geplukt van internet

1
Screenshot van De Werktitel

Screenshot van De Werktitel

Heel kort. We krijgen regelmatig bloemetjes voor de lay-out van De Werktitel. Verrassend, want wij hebben geen enkele lay-outer of designer aangesproken om de website vorm te gegeven. Jawel, hier en daar hebben we zelf kleine aanpassingen doorgevoerd, maar de basis is niet van ons.

De website van De Werktitel draait vandaag nog op WordPress, een eenvoudig maar gebruiksvriendelijk blogsysteem. De lay-out kwam er samen met het thema Mimbo waarvan een gratis en een betalende versie bestaat. Wij hebben de gratis optie genomen. Mimbo omschrijft zich als ‘a clean, customizable magazine-style theme’. Het valt duidelijk in de smaak bij onze lezers.

Qua volledigheid: Goed Gelezen wordt aangestuurd met de widget van Delicious. We hebben ook een aantal plugins geïnstalleerd, waaronder Mailchimp (nieuwsbrieven), Contact Form 7 (het contactformulier), Facebook Share, Google Analytics, WP-Print, Wickett Twitter en NextGEN Gallery.

Voor de nieuwe website wordt van nul een nieuw redactiesysteem in elkaar gestoken, op basis van Django. Het codewerk en het webdesign is van de hand van Stijn en onze communicatiepartner Magnifik, een marketing- en communicatiebureau uit Antwerpen.

Later zullen ze wel een inkijk geven onder de motorkap.

Auteur: Bram Souffreau

Journalist sinds 2000. Was redacteur bij Metro en webredacteur bij Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Tekende het ActuaNet-initiatief bij Concentra mee uit en was er coördinator. Hield sinds 2001 de weblog Kapingamarangi.be bij, geeft cursussen ‘Schrijven voor het web’ en werkte mee aan Internetjournalistiek.be. Interesses gaan uit naar online journalistiek, internet, IT, internationale politiek, mensenrechten en elektronische muziek.

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid