Een krantenabonnement voor De Werktitel

2
Bart De Waele (cc foto: PitsLamp)

Bart De Waele (cc foto: PitsLamp)

Hartverwarmend; de blogpost van Bart De Waele zaterdag op de weblog ‘Ondernemer in Gent‘. Hij verwoordt mooi wat ook wij vaststellen: veel kwantiteit, maar weinig kwaliteit. De Waele schrijft daarom een open brief aan de kranten.

De baas van het Gentse webbedrijf Netlash zegt zijn krantenabonnement op omdat de kranten zijn ritme niet kunnen bijbenen. Tijdens de drukke werkweek heeft hij amper tijd om een krant te lezen. ’s Weekends wil hij wel tijd nemen om op ouderwets papier een verdiepend stuk door te nemen, maar dan moet hij zich een weg banen door heel wat crap.

De Waele roept de kranten overigens op voluit op kwaliteit in te zetten. Ook online. Want de competitie van de blogs is groot en het aantal kliks -de graadmeter van de relevantie van een krantensite- is niet zaligmakend. Hij is zelfs bereid hen bij een kopje koffie wat tips te geven.

Maar zijn abonnement geeft hij op. En het mooie is: hij beslist ons project te steunen!

Triodos

Afgelopen weekend kregen we nog een ander leuk berichtje binnen. Het Triodos Fonds stelt ons voor een project in te dienen bij het schenkingenfonds van de bank Triodos. Een jury bekijkt eind maart ons project.

Tof dat ze bij het Triodos Fonds zelf in hun pen kropen en ons van hun bestaan op de hoogte brachten. Want eerlijk, we moeten nog volop onze weg zoeken tussen al die fondsen, subsidiegevers en andere alternatieve financieringsvormen.

Auteur: Bram Souffreau

Journalist sinds 2000. Was redacteur bij Metro en webredacteur bij Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Tekende het ActuaNet-initiatief bij Concentra mee uit en was er coördinator. Hield sinds 2001 de weblog Kapingamarangi.be bij, geeft cursussen ‘Schrijven voor het web’ en werkte mee aan Internetjournalistiek.be. Interesses gaan uit naar online journalistiek, internet, IT, internationale politiek, mensenrechten en elektronische muziek.

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid