Een krantenabonnement voor De Werktitel

Bram Souffreau
apache

Hartverwarmend; de blogpost van Bart De Waele zaterdag op de weblog 'Ondernemer in Gent'. Hij verwoordt mooi wat ook wij vaststellen: veel kwantiteit, maar weinig kwaliteit. De Waele schrijft daarom een open brief aan de kranten.

De baas van het Gentse webbedrijf Netlash zegt zijn krantenabonnement op omdat de kranten zijn ritme niet kunnen bijbenen. Tijdens de drukke werkweek heeft hij amper tijd om een krant te lezen. 's Weekends wil hij wel tijd nemen om op ouderwets papier een verdiepend stuk door te nemen, maar dan moet hij zich een weg banen door heel wat crap.

De Waele roept de kranten overigens op voluit op kwaliteit in te zetten. Ook online. Want de competitie van de blogs is groot en het aantal kliks -de graadmeter van de relevantie van een krantensite- is niet zaligmakend. Hij is zelfs bereid hen bij een kopje koffie wat tips te geven.

Maar zijn abonnement geeft hij op. En het mooie is: hij beslist ons project te steunen!

Triodos

Afgelopen weekend kregen we nog een ander leuk berichtje binnen. Het Triodos Fonds stelt ons voor een project in te dienen bij het schenkingenfonds van de bank Triodos. Een jury bekijkt eind maart ons project.

Tof dat ze bij het Triodos Fonds zelf in hun pen kropen en ons van hun bestaan op de hoogte brachten. Want eerlijk, we moeten nog volop onze weg zoeken tussen al die fondsen, subsidiegevers en andere alternatieve financieringsvormen.

LEES OOK
Redactie Apache / 17-11-2023

Collega-onderzoeksjournalisten bekronen Apache

Het VVOJ-Vliegwiel wordt uitzonderlijk aan de hele redactie van Apache uitgereikt.
Apache-hoofdredacteur Karl van den Broeck ontvangt het VVOJ Vliegwiel van jurylid Jeroen Trommelen.
Redactie Apache / 06-09-2022

Apache zoekt uitgever

Zorg jij voor het commercieel succes van de nieuwssite Apache en Apache Magazine?
apache logo inhoud heerst
Redactie Apache / 05-05-2022

Welkom op de Dag van Apache!

De Dag van Apache is terug! Met onder meer Rebekka de Wit, Hind Fraihi en de film 'Flee'.
DAG VAN APACHE