Dit is een gastbijdrage. Een Apache-lezer levert met dit stuk een bijdrage aan het maatschappelijk debat. De auteur schrijft in eigen naam en is verantwoordelijk voor de inhoud van de tekst.

Anne Brumagne moet terug aan het hoofd van Brussel Deze Week

Redactie Apache
Brussel-deze-week_branding_krant
Brussel-deze-week_branding_krant

Tientallen petities, lezersbrieven, steunbetuigingen, opiniestukken en columns in nagenoeg alle kranten schijnen geen indruk op u te maken. U bent in de reorganisatieplannen van de vzw Vlaams-Brusselse Media vrij vlug teruggekomen op uw voornemen om FM-Brussel uit de lucht te halen, maar u hebt nog geen woord uitleg gegeven bij, laat staan argumenten aangevoerd waarom u Anne Brumagne, hoofdredactrice van Brussel Deze Week op staande voet aan de deur hebt gezet. We hoeven niet meer in te gaan op wat honderden cultuurliefhebbers uit het Brusselse al hebben betoogd: Brumagne heeft van BDW een kwaliteitskrant zonder weerga gemaakt, een onmisbare informatiebron voor al wie ook maar enigszins geïnteresseerd is in het vooral, maar niet uitsluitend, culturele leven in Brussel. We begrijpen dan ook niet wat u ertoe kan hebben aangezet haar onschatbare verdiensten te belonen met een ezelsstamp, ongezien in de journalistiek.

Of was het nu net niet om journalistiek te doen?

We zouden graag zien, geachte heren ministers, dames en heren bestuurders, dat u het wijd verbreide vermoeden ontkracht dat hier politieke en/of commerciële motieven de doorslag hebben gegeven.

Nog liever zouden wij zien dat u het ontslag van Anne Brumagne ongedaan maakt en dat u haar liever vandaag dan morgen weer in dienst neemt als hoofdredactrice van het blad dat ons allemaal zo na aan het hart ligt. Ook willen wij dat ze zoals voorheen in alle onafhankelijkheid haar werk kan doen en dat ze geen “algemeen hoofdredacteur” als waakhond boven zich krijgt.

Met hoogachtende en hoopvolle groeten,

De initiatiefnemers,

Walter Zinzen, Rosanne Germonprez, Karel Anthierens

Getekend (niet exhaustief): Brigitte Raskin, Freddy Depauw, Paul Vanden Bavière, Jef Lambrecht, Jef Coeck, Rik van Cauwelaert, Geert Van Istendael, William Van Laeken, Gerrit Six, Lode Vanoost, Ludo De Brabander, Jan Jonckheere, Jörgen Oosterwaal, Gal (Gerard Alsteens), Kris Smet, Johan Leman, John Vandaele, Liesbet Walckiers, Johan Depoortere, Karl van den Broeck

LEES OOK
Tom Cochez / 20-04-2024

Stemmingmakerij met stemtesten en peilingen

Stemtesten kunnen het politieke bewustzijn verruimen, maar vandaag haalt entertainment de bovenhand.
Resultaat van de trekking van de lijstnummers voor de verkiezingen van 2024.
The Conversation / 20-04-2024

Oceaantemperatuur verpulvert records

Wat zijn de oorzaken van recordhitte in de oceanen en wat zijn de gevolgen?
Onderwaterbeeld met op de voorgrond een koraalrif en op de achtergrond een school vissen.
De Helpdesk / 20-04-2024

'Help, Bart kan zijn creativiteit nergens meer kwijt'

Deze week kreeg De Helpdesk een geplaagde echtgenote aan de lijn die pal achter haar man blijft staan.
De Helpdesk met Ines De Vos