Koro 12 feb '16

Bert Verhoye
BERT
BERT

De Antwerpse burgemeester zegt zelf om de haverklap dat hij de mosterd bij de Romeinse keizer Augustus haalt en 't is nog waar ook. Keizer Augustus waagde zich bijvoorbeeld enkel met een borstharnas onder zijn toga in de senaat. Senatoren ontving hij een voor een, en na strenge fouillering. Zijn leuze was "law and order", maar dan in het latijn, en het veilig stellen van de grenzen was zijn grootste bekommernis. Zijn volgelingen en ja-knikkers beloonde hij met geld en politieke ambten. Hij liet tijdens zijn bewind zowat driehonderd majestueuze tempels bouwen * Vertaal dit nu allemaal van keizer Augustus naar burgemeester Augustus en we zijn er * Zoals ik al meldde heeft burgemeester Augustus zijn Pretoriaanse Garde verrijkt met de Duitse pinscher Erich. Gisteren heeft Erich twee muizen gevangen. De muizen bevonden zich zonder aanwijsbare reden in de risicozone van honderd meter rond het stadhuis en vertoonden een verdacht gedrag. De pinscher is twee weken werkonbekwaam, maar de muizen zullen het niet meer navertellen * En zo wordt de strijd tegen de terreur in Antwerpen dag na dag onverbiddelijk verdergezet * In Brussel is de kanaalzone nu geheel opgekuist. De bendes witteboordencriminelen zijn gelokaliseerd en de geldstromen naar de Kaaimaneilanden stopgezet * Kim Jung, bijgenaamd de Oen van Noord-Korea, heeft zijn langeafstandsraket beschuldigd van desertie. De raket werd vorige week gelanceerd en is nog steeds niet terug. Zodra zij gesignaleerd is, wordt zij terechtgesteld * Noord-Korea telt het grootste aantal geëxecuteerde raketten ter wereld * 't Is niet de Conventie van Genève die niet werkt, 't is Vande Lanotte die niet werkt * Nieuw woord van de maand: de Van den Driessche-motor * Inwoners van het plekje Neigem worden verzocht voorlopig niet te sterven. Tot eind juni kunnen er geen begrafenissen plaatsvinden wegens plaatsgebrek * Zo las ik in een ernstig bedoelde krant * Hopelijk is er geen rusthuis in Neigem. 75.000 rusthuisbewoners in ons land kregen dit jaar een verouderd griepvaccin * Na het aantal werklozen wil de regering nu ook het aantal gepensioneerden naar beneden * Jan Fabre is deze zomer gevraagd als artistiek directeur van het festival van Athene * Als hij het budget bekeken heeft, zal hij rap terug in Antwerpen zijn * De Antwerpse schepen Van de Velde heeft zich ten gerieve van zijn paar loftbewoners zo liggen uitsloven om van de Gedempte Zuiderdokken een Central Park te maken en nu zeggen de buurtbewoners dat ze geen Central Park willen omdat ze het graag gezellig houden * Een mens is dan leuk gaan eten met een paar betonbazen om over enige akkefietjes te praten - een ondergronds megaparkingske hier, een wolkenkrabbertje daar - en dan gaan die ondankbare honden van stadsbewoners een beetje roet in het eten strooien * KORO, het rubriekje dat oprecht meevoelt met de ongelukkige bestierders van die eertijds zo mooie stad *

LEES OOK
Bert Verhoye / 17-07-2019

Koro 17 juli '19

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 12-06-2019

Koro 12 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 07-06-2019

Koro 7 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld wordt geconfronteerd met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye