Koro* 25 nov '15

Bert Verhoye
BERT
BERT

Hoezo, geen opvangplaatsen meer, Francken, alle kazernes staan leeg !   *   Volgens De Tijd vonden de anti-terreuracties van de politie te vroeg plaats   *   De terroristen waren nog niet thuis   *   De N-VA-regering moet een beroep doen op koning Filip, die moet gaan smeken bij zijn Marokkaanse collega. Lachwekkend/beschamend. Schrappen wat niet past, tenzij ze alle twee passen   *   Hebt u ook al een geridiculiseerde jongere in huis?   *   Geens van het Voorlopig Bewind gaat de bevoegdheden van de douane uitbreiden   * Die jongens hebben al geen broeken, de wapens zijn op en voor wie er nieuw bijkomt is er niet eens meer een uniformjas   *   Hoelang is het weeral geleden dat Roland Topor "Le Mouvement Panique" schreef ?   *   De goede oude Frank Deboosere had deze dagen nog eens een weerspreuk in petto. "November streng en koud, zich niet lang staande houdt"   *   Zou Frank zijn weerspreuken putten uit het oeuvre van Stijn Streuvels ?   *   "Weerspreuk soms een beetje dom, de taal alvast kramikkelig en krom"   *   Nog een om 't af te leren: "Is er sneeuw of is er mist, 't ligt weer aan de socialist"   *   Het Laatste Nieuws meldde deze week: "Hersentumor baby krimpt miraculeus na kus van de paus"   *   De Brugse bisschop Roger Van Gheluwe deed eigenlijk aan kankerbestrijding   *   Twee Britse studies, die ik graag wil geloven, wezen uit dat intelligente mensen meer alcohol drinken dan domme mensen   *   Het tegendeel is in elk geval nooit bewezen   *   Toen ik jaren geleden ter observatie in het Onze Lieve Vrouwziekenhuis in Aalst woonde, kreeg ik daar het niet onaangenaam bezoek van een diëtiste, je kent ze wel, die magere spieringen, iets te grote bril, net afgestudeerd in Leuven en met een ringmap onder de arm. "Ik zal bij jou beginnen" zei ze tot mijn bejaarde kamergenoot, die mij net had verklapt dat hij in zijn actief leven vertegenwoordiger geweest was bij InBev   *   "Drinkt u veel?" vroeg de specialiste. "Boh, antwoordde de man, na het ontbijt een tripeltje of twee, de ochtend gaat voorbij en dan is het algauw tijd voor een aperitiefje. Liefst een porto. Twee als het smaakt. En bij het eten een flesje wijn. Nooit bier, altijd wijn. En daarna een pousse-caffeeke. Dat mag een calvados zijn, of een poire. Na de siësta wil ik graag een tripel of twee nuttigen, maar bij het avondmaal alleen wijn. En daarna een slaapmutsje. 's Avonds heb ik graag een whisky. Dus om nu te zeggen drinken..."   *   En toen moesten we op het belletje drukken, want de diëtiste bewoog niet meer   *   Koro, het rubriekje dat het leven pakt zoals het komt   *

LEES OOK
Bert Verhoye / 17-07-2019

Koro 17 juli '19

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 12-06-2019

Koro 12 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 07-06-2019

Koro 7 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld wordt geconfronteerd met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye