Koro* 28 aug '15

Bert Verhoye
Bert Verhoye
Bert Verhoye

Burgemeester Augustus van Antwerpen wil een apart sociaal statuut voor vluchtelingen. Eerst dacht hij aan een sticker "VL" op hun rugzak, maar toen bedacht hij dat hij vroeger zo een sticker had op de achterbumper van zijn auto. In Antwerpen dienen vluchtelingen voortaan aangesproken met "vluchteling(e)", ze moeten plaatsnemen achter op de bus en de tram. Aan de cafés komen er bordjes "Geen toegang voor vluchtelingen" om het drankprobleem onder vluchtelingen tegen te gaan. Niet erkende vluchtelingen worden met stokken tot in Borgerhout gejaagd, erkende vluchtelingen moeten een ster dragen. Burgemeester Augustus heeft er met de verfraaiingswerken aan het stadhuis nog een pakje teruggevonden in de kelder. Zo hoopt burgemeester Augustus het probleem snel en efficiënt op te lossen   *   Inmiddels op de bank. "Als het voor een pizza is, is't loket vier. Ah, 't is voor een lening ! Leg de oven maar stil, Jean-Claude, 't is voor een lening. Mijnheer wou 5.000 euro lenen om een verplichte witte kas te kopen voor zijn winkel? Mag ik dan even de identiteitskaart van mijnheer en mevrouw èn van hun ouders, de balansen van de jongste tien jaar, de in pandgeving van zijn huis en een waarborg van 5.000 euro ?". Terwijl België zopas een lening afsloot van 50 miljoen euro met een looptijd van honderd jaar, met als enig onderpand een glimlach op het vertrouwenwekkend gelaat van de minister van financiën. In één klap worden hier vier generaties opgezadeld met een schuld. De gegevens werden bevestigd door het Agentschap van de Schuld, de enige staatsinstelling die deze dagen nog extra personeel aanwerft. Print deze Koro uit en leg hem in de kluis voor de achter-achterkleinkinderen, die op de duur niet meer zullen weten wat ze allemaal aan het afbetalen zijn *

LEES OOK
Bert Verhoye / 17-07-2019

Koro 17 juli '19

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 12-06-2019

Koro 12 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 07-06-2019

Koro 7 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld wordt geconfronteerd met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye