Koro* 26 aug '15

Bert Verhoye
Bert Verhoye
Bert Verhoye

Belgen, in casu Vlamingen, staan graag stil. Vorig jaar stonden ze gemiddeld 51 uur in de file. In de file kan je niets doen, behalve naar Q-Music luisteren. Je gordel moet om, je mag niet bellen, je mag niet eten of drinken, want onverhoeds kan de file tien meter opschuiven. De filerijder heeft een doorgroefd gezicht en lijdt van zijn veertigste aan Parkinson. Er zijn reusachtige files rond Brussel en Antwerpen en er is er een in de maak met de naam Oosterweel.

De files in de wagen kan je vermijden door de trein te nemen. Dan sta je op geheel andere plekken stil. Dienstmededeling. De Thalys naar Parijs vertrekt in Antwerpen op spoor zeven in stede van spoor 21. In Berchem worden de laatste drie rijtuigen beschoten met Kalashnikovs. Het stel wordt vervolgens naar de werkplaatsen in Mechelen gesleept ter controle. Daar sta je dan drie uur stil.

Dienstmededeling. Als je langzaam uitbolt en stilvalt tussen de akkers van Jabbeke, dan zit je in een van de laatste drie wagons van de trein Antwerpen - Oostende. Het vermoedelijk oponthoud bedraagt zes uur. In Gent St.Pieters wordt momenteel een goederentrein geladen met belegde broodjes en koffie en met warme dekens voor als de aankoppelingproblemen langere tijd in beslag nemen. Het landschap wordt u inmiddels gratis aangeboden door de entertainmentafdeling van de NMBS.

Dienstmededeling. De reizigers op het perron van het station in Denderleeuw mogen zich stilaan voorbereiden op de nacht. Het treinverkeer in de buurt, ligt nu al zes uur stil vanwege een overreden kat. Het is toegestaan luchtmatrassen en slaapmatjes uit te rollen op perron 4 en 5. De snoepautomaten worden bijgevuld, dankzij de goede zorgen van NMBS-catering. De wilde staking van de treinbestuurders is uitgesteld tot na het opruimen van de kat, maar kan voor bijkomende hinder zorgen.

Dienstmededeling. Op de expresstrein naar Keulen is de bestuurder onwel geworden. Is er een technieker aan boord die in het station van Keulen tijdig op de rem kan duwen ?

Dienstmededeling. De terroristen die opstappen in Brussel Zuid worden verzocht hun wapen te deponeren in de goederenwagon, achteraan de trein. Er wordt voor beveiliging gezorgd door de NMBS security service.

En inmiddels staan wij stil. Altijd en overal stil.

LEES OOK
Bert Verhoye / 17-07-2019

Koro 17 juli '19

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 12-06-2019

Koro 12 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 07-06-2019

Koro 7 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld wordt geconfronteerd met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye