Koro* 24 jul '15

Bert Verhoye
Bert Verhoye
Bert Verhoye

Volgens Gwendolyn Rutten, de akela van de Open VLD, is honderd euro koopkracht extra per maand op jaarbasis een bijkomend maandloon. Arme Gwendolyn, verdient zij op haar niveau zo weinig? Is zij wel naar school geweest? Naar de naaischool, zeker * Voor wie echte liberalen heeft gekend als Bert Maertens, Dries Kinsbergen, Frans Grootjans, Karel Poma, Camille Paulus en vele anderen, is de generatie jonkies een kippenren omhooggevallen kiekens, gedragen door het fortuin van de ouders, zonder enig sociaal besef en vergiftigd door de ellendigste uitwassen van het Amerikaans kapitalisme. Zonder schroom verraden zij de wortels van het liberalisme om samen te hurken met bekrompen nationalisten in één gezamenlijke doelstelling: de macht * Word ik nu niet te ernstig voor dit kroniekje, dat zich normalerwijs buigt over problemen die geen problemen zijn? Neen. Ik ben kwaad. En Kurt Tucholsky schreef het al 85 jaar geleden: "had hij de haat niet, hij ware geen satiricus" * Duizenden gezinnen kreunen onder de energiebeperkingen met budgetmeters en al, en nu gaan de bestierders de BTW op deze basisbehoefte naar 21 procent tillen, dezelfde prijsklasse als kaviaar * En de dompelaars koken niet meer, maar eten een boterham. En lezen hun dagelijkse portie krantensnert bij kaarslicht * Ik vraag mij overigens af of begrotingsminister Van Overtveldt naar school geweest is. Vermoedelijk wel, waar zou hij anders dat Duits geleerd hebben. Maar het zou toch fijn zijn mochten enige van zijn ex-klasgenootjes melden "Ik zat op school bij Johan", dat zou alvast een bewijs zijn * Dat hij interesse heeft voor gezonde voeding weten wij inmiddels, want hij verhoogt ook de BTW op de limonade. En de war on drugs is zeer gebaat met de BTW-verhoging op elektriciteit. Want zo een plantage verbruikt nogal wat. En de KMO's gaan minder geld moeten uitgeven aan meer werknemers. Volgens het principe dat water kan omhoog vloeien. En de baas mag zijn villa in Knokke aftrekken voor zijn belastingen * Kortom, KORO, het rubriekje van de gouden tijden voor wie goud heeft *

(In een ver verleden was Bert Verhoye auteur van de meest gelezen rubriek in De Nieuwe Gazet, het Antwerpse Het Laatste Nieuws. In ‘minimaal’ bracht hij, avant la lettre, een variant van Twitter. Voor Apache.be zal hij drie keer per week – maandag, woensdag en vrijdag de rubriek KORO verzorgen.)

LEES OOK
Bert Verhoye / 17-07-2019

Koro 17 juli '19

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 12-06-2019

Koro 12 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 07-06-2019

Koro 7 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld wordt geconfronteerd met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye