koro* 1 jul '15

Bert Verhoye
Bert Verhoye
Bert Verhoye

Er vloeit ook een beetje Grieks bloed door onze aderen. Enige maanden geleden had de Vlaamse regering een begroting in evenwicht, maar papier is verduldig. Gisteren is er een tekort goedgekeurd van 550 miljoen euro. Griekenland is de bakermat van onze beschaving, en wat de Grieken kunnen, kunnen wij ook. Ik hoor het president-fondateur Bourgeois al zeggen. Het IMF weet weeral waaraan het zijn centen kan besteden   *   En pas op, wij hebben het over berekeningen van Muyters. Die 550 miljoen euro kunnen nog gemakkelijk 1.050 miljoen euro worden.   *   There is more between heaven and earth    *    Ringland zingt, maar BAM begint putten te graven.   *   Ik herinner mij als de dag van gisteren de tijd dat je een boek moest schrijven, om auteur te zijn. Nu schrijft iedereen boeken, behalve de auteurs. Een slager bedenkt een nieuwe paté, boem, een boek daarover. Een vrouw baart een kind en krijgt stante pede een depressie. Boek over de depressie. Een kok mag zijn soep koken op TV. Veertig boeken over soep. En het kan nog eenvoudiger met het stappenplan. Stap 1: meld de wereld dat je een boek hebt geschreven. Je moet geen boek schrijven, je moet alleen het gerucht verspreiden, bijvoorbeeld via facebook. Er is weinig belangstelling, dus wij gaan over op stap twee. Zeg aan iedereen, bijvoorbeeld via facebook, dat je het script kwijt bent. Bijvoorbeeld vergeten op de trein. En iedereen praat over een boek dat niet bestaat en nooit zal bestaan. Bij het horen van jouw naam denkt iedereen nu "ah, dat is die auteur"   *   En iedereen krijgt een soort vals medelijden. En niemand maakt de bemerking: "wat een oen dat hij geen kopie heeft"    *   Stap 3. Ga naar een uitgever en vraag een voorschot op het spookboek. Ik ken Vlaamse auteurs die hun carrière hebben gebouwd op voorschotten voor boeken die nooit zijn vervaardigd, laat staan uitgegeven  *   En bij deze bemoedigende gedachte starten wij een snikhete zomerdag en een goede reis voor wie liever naar het zuiden trekt, omdat het daar warmer is    *

(In een ver verleden was Bert Verhoye auteur van de meest gelezen rubriek in De Nieuwe Gazet, het Antwerpse Het Laatste Nieuws. In ‘minimaal’ bracht hij, avant la lettre, een variant van Twitter. Voor Apache.be zal hij drie keer per week – maandag, woensdag en vrijdag de rubriek KORO verzorgen.)

LEES OOK
Bert Verhoye / 17-07-2019

Koro 17 juli '19

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 12-06-2019

Koro 12 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 07-06-2019

Koro 7 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld wordt geconfronteerd met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye