Koro* 26 jun '15

Bert Verhoye
Bert Verhoye
Bert Verhoye

" 't Is om de weg te vragen naar Moskou, alstublieft. Wij zijn de Belgische flitsmacht". * "Wel, ge gaat hier rechtdoor. Na 1.000 km. ziet ge een bordje "Siberië". Niets van aantrekken, gewoon blijven marcheren"   *   "Korporaal Van de Wiele, 't is heel de tijd rechtdoor"   *   Kan iemand minister van oorlog Vandeput een lift geven ? Hij is een beetje overwerkt   *   Inmiddels in de buurt van Siberië: "Op de heide waait de wind, vrij van haag en heg. Erika !"   *   De autofabrikant Ford heeft een zgn. "slimme fiets" ontwikkeld   *   Op Zurenborg opteren ze voor een slimme bakfiets   *   Lucy en Jimmy van "Mijn restaurant" hebben een kindje   *   Op een bedje van andijvie   *   Kleine Croo piept ook even boven het korenveld uit. Kleine Croo gaat de sociale GSM-abonnementen afschaffen. Werklozen, leefloners, langdurig zieken en bepaalde gepensioneerden konden per maand een korting krijgen van een tiental euro *   Kleine Croo heeft zelf een GSM van 't werk   *   Je merkt het niet direct op, maar op de staatsiefoto in China staat minister-president Bourgeois met een onderbroek van Magnette. Zijn eigen bagage was op het vliegveld naar het verkeerde land gestuurd   *   "Ik heb het gevoel, aldus de minister-president, dat het kleine incidentjes als dit zijn, die de samenhorigheid tussen de gemeenschappen bevorderen"   *   Bij het binnenrijden van Bergen zie je een enorme hoop groot huisvuil. Arne Quinze, het kapoentje dan overal kunstwerken laat instorten, drukt zijn stempel op de culturele hoofdstad. En in Antwerpen heeft Kris Merckx een proces ingespannen tegen de provincie wegens geknoei met subsidies bij alweer een kunstwerk van...jawel. Inmiddels, zeg niet zomaar een stapel planken tegen een stapel planken. Er kan steeds een Arne Quinze achter schuilen   *   In de buurt van de noordpool: "Op de heide waait de wind, alle zorgen weg..."     *

(In een ver verleden was Bert Verhoye auteur van de meest gelezen rubriek in De Nieuwe Gazet, het Antwerpse Het Laatste Nieuws. In ‘minimaal’ bracht hij, avant la lettre, een variant van Twitter. Voor Apache.be zal hij drie keer per week – maandag, woensdag en vrijdag de rubriek KORO verzorgen.)

LEES OOK
Bert Verhoye / 17-07-2019

Koro 17 juli '19

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 12-06-2019

Koro 12 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 07-06-2019

Koro 7 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld wordt geconfronteerd met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye